'Avrupa'daki gençler Rojava için direnişi büyütecek'

Tevgere Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad, AKP-MHP'nin işgalci planına büyük bir direnişle karşılık verileceğini belirtti.

Tevgere Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad, Rojava'ya dönük işgal tehdidine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Fasişt AKP-MHP bloku bir çıkmaz içerisine girmiş bulunmaktadır. Bu girdiği çıkmazdan kurtulmanın  tek yolunu ise işgalci sömürgeci faşizm zihniyetinde  bulmaktadır. Faşist blok özgürlük hareketimizin ve Kürt halkının tüm değer yargılarını hedeflemekte ve  tüm saldırılarını buna göre planlamaktadır. Özel savaş güçleri ve çeteleri Kürtlerin  nerede bir kazanım varsa orayı hedeflemiş ve  Kürt halkının değerlerine saldırmıştır. Bu saldırılara karşı her defasında boşa düşen ve yenilgiye uğrayan da AKP-MHP faşist bloku olmuştur.

'ERDOĞAN, SON KOZUNU OYNUYOR'

Önderliğimizin İmralı'da verdiği büyük direniş, işgalci zihniyeti zorlamış ve en büyük yenilgisini de bu direnişten  almıştır. Önderlik şahsında bir halk tecrit edilmeye çalışılmış ve çok ağır bir tecrit sistemi devreye konulmuştur ama burada kazanan  Onderliğimiz  olmuştur. 2014 yılında Kobanê'de DAİŞ çetelerinin  eli ile yürüttüğü savaşta  tarihinin en büyük yenilgisini almış ve dünyanın başına bela olan DAİŞ çetelerinin çöküş döneminin başlangıcı olmuştur. Yine 2015 yılında özyönetim direnişleri ile Kürdistan gençliği öncülüğünde Kürdistan halkı, direnişin ve mücadelenin nasıl olması gerektiğini hepimize göstermiştir. Bir bütünen  yiğit gerillarımız başta olmak üzere Kürdistan halkının yaşadığı her alan bir direniş alanı olmuştur. Gösterilen bu direnişler sonucunda özgürlük hareketinin tasfiyesini planlayan bu güçler boşa düşmüş ve girdiği çıkmazda daha fazla derinleşmiştir. Çöküşe doğru giden  Erdoğan, artık  son kozunu oynamaya çalışmaktadır. Bu son kozu ise dünyaya adını geçiren ve tarihe damgasını vuran Rojava devrimine saldırarak yapmak istemektedir. DAİŞ çeteleri ve başka cihatçı çeteleri ile yapamadıklarını bu sefer kendileri yapmaya çalışmakta ve Rojava topraklarına saldırmaktadır. Bu bir anlamda AKP-MHP faşist blokunun sonunu getirmektedir.

'AVRUPA SOKAKLARI DİRENİŞ RUHUYLA DOLMALI'

Başta ABD olmak üzere tüm dış güçler, Rojava topraklarını  faşist işgalci zihniyetlere bırakacağımızı  beklemesin. Kürt halkı ve özgür yaşam paradigmasına katılan halklar bu işgali izlemeyecek ve büyük savaşacaklardır. Bu direniş sadece Rojava'daki halkla sınırlı kalmayacak, her yerde olan Kürtler ve özgür yaşam inşa savunucuları  buna izin vermeyerek direnişe geçecektir. Kürt gençliği ve uzun süredir Rojava topraklarında özgür yaşam inşasına inanan enternasyonalist gençliğe çağrımızdır ki, bugün Kobanê ve özyönetim direniş ruhunun Avrupa sokaklarında dolaşması zamanıdır. Erdoğan çeteleri girmek istedikleri topraklarda Kürdistan direnişinin büyük görkemi ile karşılaşacaklardır. Bu savaş ne eskisi gibi kabul edilecek ne de sonucu işgalci kafasının istediği gibi olacaktır. Kürdistan gençliği ve enternasyonal gençlik olarak Avrupa ve her yerde direniş ve mücadeleyle başarı bizimdir sloganı yükselmelidir."