Avrupa’daki Kürdistanlı öğrenciler 13 Haziran’da alanlara çağırdı

Avrupa’daki Kürdistanlı öğrenci örgütleri YXK ve JXK, 13 Haziran’da Avrupa genelinde faşizme karşı yapılacak eylemlere kitlesel katılım göstermeye çağırdı.

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler (JXK) ve Kürdistanlı Öğrenciler Birliği (YXK), tüm gençlere “Kasım Engin yoldaşın mücadele ruhuyla 13 Haziran'da alanlara” çağrısında bulundu.

Açıklamada, “JXK ve YXK öğrenci hareketleri olarak başta Kürt ve enternasyonalist gençler olmak üzere, herkesi 13 Haziran günü faşizme karşı düzenlenecek gençlik yürüyüşlerine katılmaya, Heval Kasım'ın mücadele ruhu ile direnişi büyütmeye çağırıyoruz. Kürt ve enternasyonalist gençler olarak tüm alanlarda birlikte bir direniş cephesini geliştirmeyi sorumluluk olarak görüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

AKP ve MHP faşist iktidarının saldırılarına dikkat çeken her iki öğrenci örgütü, Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgalleri, Mexmûr ve Zinê Wertê’ye saldırılar, HDP’li milletvekilleri ve belediyelere yönelik benzeri görülmemiş saldırılar ile sessiz kalan uluslararası güçlere tepki gösterdi.

“Bu büyük kapsamlı faşist saldırılar dünyada gelişen faşizmin ifadesidir. Faşist uygulamalar ve saldırılar ile toplum bastırılmaya, etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor” diyen öğrenci örgütleri, şunları ifade etti:

“Kürt öğrenciler, gençler ve kadınlar olarak, bir çok kuşaklar olarak bu soykırım saldırıları ile karşı karşıyayız. Ancak aynı zamanda halkımız ve Heval Kasım gibi öncüler bir direniş kültürü geliştirdi. Bu direniş kültürü ile tüm kararlılığımız, inancımız ve gücümüz ile faşizme ölümcül bir darbe vurabiliriz.”

Açıklama şöyle noktalandı: “Eğer bugün özgür ve komünal bir yaşam için umudumuz varsa, mücadelemizin değerlerini savunuyorsak ve Demokratik Moderniteyi inşa etmek için bu yolda yürüyorsak, bu Heval Kasım'ın bize bırakmış olduğu mirasıdır. Bundan dolayı ilk başta işgale karşı kendi zihnimizde ve kalbimizde mücadele etmeliyiz.

Kürt ve enternasyonalist gençler olarak tüm gençler ile kenetlenerek, Heval Kasım'ın ruhu, duruşu ve mücadelesi ile 13 Haziran günü alanlarda olacağız.”