Avrupa’daki Kürt parti ve örgütler, KDP’nin tutumunu kınadı

Avrupa'daki Kürt parti ve örgütleri: Avrupa'daki Kürdistani örgütler, parti ve kurumları olarak bizler, sizden Kürdistan davasına hizmet etmeyen bu tutumları kınıyor, sizi Kürdistan halkından özür dilemeye çağırıyoruz.

Yazılı ve ortak bir açıklama yapan Avrupa’daki Kürt parti ve örgütler şunları belirtti: “Kana susamış Türk devleti, 5 Haziran'dan bu yana Güney'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırmış durumda ve hız kesmeden bu saldırılarına devam ediyor.

Evet, bu saldırıları PKK gerillalarına yönel adına ama artık herkes bu saldırıların amacını biliyor; hedef tüm Kürt ve Kürdistan kazanımlarının imhasıdır. Şu an, birçok defa olduğu gibi, şimdi de gündemde olan, defalarca rolünü yıkıcı ve kirli bir şekilde olan ve tekrar tekrar Kürtlerin birbirini öldürme stratejisini gündeme getirmektir ve şimdi bu girişimler en tehlikeli seviyededir.

Bu nedenle tüm Kürtler ve Kürt dostları bu amaca ve Türk devletinin Kürtlere ve Kürdistan'a yönelik soykırım ve yıkım saldırılarına karşı ayağa kalkmalı ve tepki göstermelidir. Sadece sözde ve yazıda değil, fiilde de; kimin elinden ne geliyorsa, faşist Türk devletinin bu kirli siyasetine ve eylemlerine karşı yapılan her çeşit gösteri ve protestodan kaçınılmamalı ve bunlara katılım sağlanmalıdır.

Bu bağlamda Kürdistan'ın dört parçasında ve dünyada onurlu faaliyetler; gösteri ve etkinlikler yapılmaktadır. Yine bu temelde, Avrupa'dan bazı Kürt şahsiyetler ve Kürtlerin kurumları ve dostları, bu Kürdü katletme politikasının önüne geçmek için Erbil'in yolunu tuttular.

Ne yazık ki hem Erbil'deki havaalanında hem de Avrupa'da engellendiler. Bazıları Erbil'e geçemedi, durduruldu ve Erbil'e ulaşanlar çok kötü karşılandılar.

Tabii ki biz Avrupa'daki Kürt kurum ve kuruluşları ne ulusal ne de insanlık adına bu olumsuz tavırlardan derinden üzüntü duyduk ve memnuniyetsizliğimizi ifade ediyoruz. Elbette Avrupa'dan Bölgesel Yönetim'den (Güney) daha çok şikayet ve serzenişlerimiz vardır. Bu barışçıl ve insancıl kişi ve grupları sevinç ve gururla karşılamak yerine tam tersi bir tavır gösterildi. Bu kabul tarzının yerel örf ve ahlâkta, özellikle Kürdistan'da, ne de çağdaş hukuk ve medeniyetlerde yeri yoktur. Bu tavır ve üslubun Kürdistan davasına zarar verdiğini, ancak cani Türk devletinin, AKP-MHP’nin cani ve işgalci politikasına hizmet ettiğini herkes bilsin!

Bu nedenle Avrupa'daki Kürdistani örgütler, parti ve kurumları olarak bizler, sizden Kürdistan davasına hizmet etmeyen bu tutumları kınıyor, sizi Kürdistan halkından özür dilemeye çağırıyoruz. İnsanlık ve halkımız için doğru olan yol budur.

Özellikle sayın Mesud Barzani'ye, çağrıda bulunuyoruz ki söylemiş olduğu, ‘Ben sağ kalana kadar Kürtlerin Kürtleri öldürmesine izin vermeyeceğim’ hatırlasın ve Türk devletinin saldırgan ve düşmanca politikasına destekte öncü olma çabasındaki çabaların ve eğilimlerin önüne geçmelidir.

Gerillalar ve peşmergeler bizim kızlarımız, oğullarımız ve kardeşlerimizdirler.

Aralarında savaş ve çatışma çıkmasını engellemeye çalışmalıyız, birbirlerini öldürmeleri yerine, tam tersine peşmerge ve gerillalar yan yana durmalı, el ele vermeli ve Türk devletinin ve tüm işgalcilerin soykırımcı saldırılarına karşı Kürdistan bayrağını birlikte yükseltmelidir. Kürdistan hepimizindir! Bütün Kürdistanlıların ve Kürt dostlarının görevi bu olmalıdır!”

Açıklamayı imzalayan Avrupa'daki Kürt Parti ve Örgütleri:

KCDK-E (Kongra Civaka Kurdistaniyan-Ewrupa)

TJK-E (Tevgêra Jinên Kurdistanê-Ewrupa)

Partiya ŞÛÎ Kurdistan Basur

Kongra Star (Rêxistna Jin Rojava, Bakur-Rojhilatê Sûryê) Europe

Partiya Zahmetkêşan - Başûr

PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasiya Êzîdiya)

Tevgêrê Azadî

PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat)

P.D.K.S (Partiya demoqrat a kurdî ya sûrî )

Partiya Çep a Kurd li Sûrî.

Tevgera Nûjen ya Kurdistanî-Sûrya.

PÇDKS ( Partiya çep a Demoqrat a Kurd li Sûriyê.)

Partiya Demokrata Kurd li Sûriya( El Partî).

Partiya Çep a Demokrat li Sûriya.

Partiya Rêkeftin a Kurd li Sûrya.

Partiya Çaksaziya Kurd li Sûriya.

Partiya Kesk a Kurdistanî li Sûriya.

Partiya Demokrata Kurdistanî li Sûrya.

Partiya Komanist a Kurdistanî li Sûriya.

PÎK (Partiya islamiya Kurdistan)

KKP ( Partiya Kominista Kurdistan)

Tevgera Kawa

PJAK(Partiya Jiyana Azada Kurdistan)

Yakyatî Şorşgêrî Kurdistan

KODAR (Civaka Demokratîk û Azada Rojhelatĕ Kurdistan)

KJAR (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan)

Platforma Horam

Plattform Zagros

Plattform Yarsan

Yarî Kurd

Partiya Dimokrati Pêşvero kurdi Li Surîya

Tevçand (Tevgera Çand û Hunera Kurd)

Kurdische Gemeinde Stuttgart e.V

FEDA ( Federesyona Elewîyên Kurdistan)

NAV – YEK (Federasyona Komelên Êzidiya)

Kurdische Zentrum Berlin

CIK ( Civaka Islamiya Kurdistan)

Enstituta Kurdî – Almanaya

Enstituta Kurdî – Bruksel

MŞD ( Meclîsa Şingal a Derveyî Welat)

YMK ( Yekîtîya Mamostayên Kurdistan)

YES (Yekitiya Êzdiyên Sûri)

Kurdisch Gemeinde Brandenburg - Berlîn

Dachverband der Êzidischen Frauenräte

DKF (Deutsch-kurdisches Forum) e.V Dresden

Mezopotamya Halk Kongresi.

Mezopotamya Özgurluk Partisi.

Kurdistan human rights Association