Avrupa’daki tecrit protestoları sürüyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile alanlarda.

Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine de dikkat çekildi.

MARIGNAN

Fransa’nın Marsilya kenti ve çevresinde Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla eylemler sürüyor.

Marignan’da Kürdistanlılar, açlık grevi direnişleri ve Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla bir miting düzenledi.

Belediye önünde saat 14.00’da bir araya gelen kitle, Öcalan ve Leyla Güven’in fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı ve sık sık attıkları sloganlarla eylemlerini yaptı.

Eylem anında üç kişilik bir heyet de belediye başkanlığı sekretaryasına dosya verdi.

Eylem görüşmeye ilişkin bilgilendirme ardından sloganlarla sona erdi.

ZÜRİH

Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformunun çağrısıyla Bellevue alanında bir araya gelen eylemciler burada bir miting gerçekleştirdi.

Açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarının olduğu beyaz önlükler giyen eylemciler başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların tecride ve ölüm sınırında olan açlık grevi direnişçilerinin taleplerine karşı suskunluğunu protesto etti.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından yarın Zürih Bürkliplatz alanında saat 12.00’de yapılacak olan İsviçre merkezi yürüyüşüne katılım çağrısıyla eylem sonlandırıldı.

BASEL

Basel kentinde de aynı amaçla Açlık Grevleriyle Dayanışma Platformu öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları, “Kadınlar Abdullah Öcalan’ın özgürleştirmemek için eylemdeler” pankartının taşındığı eylemde açlık grevleri direnişçilerinin taleplerine dikkat çekilirken, Avrupa ülkelerinin ve uluslararası kurumların sessizliği protesto edildi.

Almanca bildirilerinde dağıtıldığı eylem sloganlarla sonlandırıldı.

LONDRA

Britanya’da çalışmalarını sürdüren Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GIK-DER) ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevine dikkat çekmek ve direnişçilerin taleplerinin karşılanması için Londra’da başlattığı açlık grevi ikinci gününde.

Manor House istasyonunda açılan çadırda devam eden dayanışma amaçlı açlık grevine 15 kişi katılırken, çok sayıda kişi de çadırı ziyaret ederek destek veriyor.  

Eylemin amacıyla ilgili Gik-Der ve SKB adına yapılan basın açıklamasında, Türk devletinin tüm ülkeyi bir zindana dönüştürdüğü ve halka köleliği dayattığı ifade edildi.  

"Faşist AKP ve MHP’nin temsilciliğini yaptığı Türk devleti, ezilen halklarımıza köleliği, yoksulluğu, tutuklama terörünü, korkuyu ve tecridi dayatarak ülkeyi bir hapishaneye çevirmiş durumdadır. Belediyelere atanan kayyumlar, HDP eşbaşkanlarının ve seçilmiş milletvekillerinin tutuklanması, devrimcilere, sosyalistlere ve de faşist sisteme muhalif inanç guruplarına, kendisinden olmayan her kesime karşı polis, bürokrasi ve yargı zorunu kullanarak toplumun geniş kesimlerini faşist baskı yolu ile sindirmeye çalışıyor.

Faşist Türk devletinin Sayın Öcalan ve Kürt özgürlük hareketinin önderliği şahsında senelerdir yürüttüğü tecrit uygulamalarına karşı HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi ve direnişi 114. günündedir. Gene bir çok hapishanede direnişe katılmak amaçlı başlayan açlık grevleri 77. gününü doldururken Strasburg ve Galler’de İmam Şiş’in başlattığı direniş 75. gününü doldurmuş bulunuyor.

Bizler Britanya’da faaliyet yürüten Göçmen İşçiler Kültür Derneği ve Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Leyla Güven’in başlattığı direnişi, “Tecridi kıralım-faşizmi yıkalım” şiarı ile karşılıyor ve başta Leyla Güven ve İmam Şiş olmak üzere direnişi büyütenleri selamlıyor, bu direniş çeperinde herkesi duyarlılığa ve diktatörlüğe karşı bir olmaya davet ediyoruz."

Açıklamada ayrıca, yarın (Cumartesi) Britanya Güç Birliği tarafından Londra Trafalgar Meydanında yapılacak eyleme de katılım çağrısı yapıldı.

BRAUNSCHWEIG

Almanya'nın Braunschweig kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla, yapılan 2 günlük çadır eylemi bugün yapılan bir basın açıklaması ile sona erdi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla, Braunschweig kent merkezinde 2 günlük çadır eylemi düzenlendi.
Şehit Zozan Cûdî Kadın Komününün organize etiği 2 günlük çadır eylemi, saat 16.00 ile 18.00 arasında çarşı içindeki Kohlmarkt’ta yapıldı, çadır eyleminde bilgilendirme amaçlı Almanca bildiriler dağıtıldı ve okundu.

Daha sonra yapılan bir basın açıklaması ile, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit son bulana kadar eylemlerimiz devam edecek denildi ve 2 günlük çadır eylemi sona erdi.