Avrupa’dan İmralı’ya kartpostal kampanyası başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle küresel çapta başlatılan hamlenin bir parçası olarak Avrupa’dan İmralı’ya kartpostal gönderme kampanyası başlatıldı.

10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının küresel çapta başlattığı hamle çeşitli etkinliklerle büyüyor.

Hamle kapsamında Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi'nin (KCDK-E) öncülük ettiği bir kartpostal kampanyasına 8 Ocak itibariyle start verildi.

Bir süredir kartların tasarımı ve vereceği mesajlar üzerine çalışmalar yürütülüyordu.

KCDK-E Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu konudaki çalışmaların tamamlandığı ve kartların hazırlanarak dağıtıldığını belirterek, kampanyaya start verdiklerini duyurdu.

Aralarında Kürtçe, İngilizce, Fransızcanın olduğu farklı dillerde hazırlanan kartlarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilirken, özellikle kadın özgürlüğü, çevre özgürlüğü ve küresel krizlere çözüm içeren mesajlarına yer veriliyor.

Bu mesajlardan bazıları şöyle:

“Sayın Abdullah Öcalan,

Size dayanışma için yazıyorum. Bugün kadınlar her yerde hakları için mücadele ediyor. Şöyle demiştiniz: 'Kadınlar özgürleşmeden bir toplum asla özgür olamaz.' Ayrıca dünyaya ilham olan Jin, Jiyan, Azadî sloganını verdiniz! Size katılıyor ve kadın özgürlüğü teorilerinizi her yerdeki eşitlik hareketleriyle birlikte ilerletebilmeniz ve uygulayabilmeniz için özgürlüğünüzü talep ediyorum.”

***

“Sayın Abdullah Öcalan,

‘Açlığın, işsizliğin, savaşın, yağmanın ekolojiye ihanetin sonucu olduğunu, ekolojiye dayanmayan bir toplum sağlıklı olamayacağını’ söylediniz.  Bu perspektifinize tüm kalbimle katılıyorum ve sosyal ekolojiye dair fikirlerinizi geliştirebilmeniz için acil fiziksel özgürlüğünüzü talep ediyorum.”

****

“Sayın Abdullah Öcalan,

Bu mesajı desteğimi ifade etmek için gönderiyorum. Savaşlar ve çatışmalar tüm dünyada artıyor. 'Barış ile savaş arasında savaş seçimi elbette daha zordur ama bence anlamlı ve başarılı olanı barıştır' perspektifinize yürekten katılıyorum. Fikrinize tüm kalbimle katılıyorum ve felsefenizi daha da genişletebilmeniz için acil fiziki özgürlüğünüzü istiyorum.”