Avrupa Kültür ve Sanat Emekçileri Stêrk ve Medya Haber’e baskınları kınadı

Avrupa Kültür ve Sanat Emekçileri, Stêrk TV ve Medya Haber TV’ stüdyolarına yapılan baskınları kınayarak, “İrademize, sesimiz olan basın kurumlarına sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kültür ve Sanat Emekçileri, “Sömürgeci Türk devletinin güney Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarının ardından, Belçika devletinin de Kürt halkının özgür sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına bu gece yarısı polis baskını gerçekleştirmiştir” dedi. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Güney Kurdistan’a,  Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yönelik geliştirilen bu saldırı operasyonları ve hemen ardından bu sabah Ankara ve İstanbul da özgür basına yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonları eş zamanlı olarak geliştirilmesi tesadüf değildir. Kürt’ün özgürlük talebine yönelik geliştirilen bir saldırı girişimidir. Kürt kültür ve sanat emekçileri olarak bu durumu hiçbir biçimde kabul etmiyoruz. Özellikle her gün demokrasi ve insan haklarından bahseden Avrupa’nın kendi merkezinde hiçbir hukuksal prosedürü uygulamadan Stêrk TV ve Medya Haber TV televizyonlarına yönelik Belçika hükümetinin geliştirdiği bu operasyonu kınadığımızı belirtiyoruz.”

Tüm bu soykırım operasyonlarına karşı sesimizi meydanlarda yükselterek özgürlük çığlığımızı halkımızın direnişiyle büyütelim, irademize, sesimiz olan basın kurumlarına sahip çıkalım. Sesimizin kısılmasına müsaade etmeyelim. Kültürümüzü ve Sanatımızı özgürce ifade ettiğimiz basın kurumlarının yanında saf tutalım.