Avrupalı seçmenler: Demirtaş'ı oylarımızla özgürleştireceğiz

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin HDP'nin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Baskın seçimler her gün biraz daha yaklaşırken HDP bileşenleri, kurdukları seçim platformu çerçevesinde Almanya'nın Stuttgart şehrinde çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de tek muhalefet konumuna gelen HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a ilgi oldukça yoğun. Stuttgart HDP seçim platformu üyeleri her gün şehrin belli semtlerinde HDP’ye destek için el ilanları dağıtıyor. 29 Mayıs’ta Stuttgart şehrinin yoğunluklu olarak yabancıların yaşadığı Hallsschlag semtinde yürütülen çalışmalarda, yüzlerce evin posta el ilanları bırakıldı.

Hallschlag semtinde ikamet eden Hüseyin Semsür, Demirtaş için "O içeride olsa da bizim yüreklerimizde. Onu oylarımızla biz özgürleştireceğiz. O da çıkınca hepimizi özgürleştirecek. Oyumu O'na veriyorum. Çünkü kendisi demokrat ve demokrasiyi savunuyor. Ne kadar içeride olsa da O bizim kalbimizdedir" dedi. Stuttgart HDP seçim platformu üyeleri her gün farklı semtlerde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Seçim çalışmaları 7 Haziran’da yurt dışında başlayacak olan oy verme işlemlerine kadar devam edecek.

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim Alevi Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. YSK tarafından vekilliği iptal edilen Turgut Öker, KCDK-E eşbaşkanı Fatoş Göksungur ve Turgay Çelik'in katıldığı panelde Kürdistan ve Türkiye'deki katliamlarda hayatını kaybedenler anıldı. HDP'li vekillerin koltuk ve makam peşinde olmadığını belirten KCDK-E eşbaşkanı Göksungur, vekil adayların ateşten gömlek giyerek katliamcı zihniyete karşı direndiklerini belirtti. Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turgay Çelik de Mannheim kentinde kurulan HDP seçim komisyonlarıyla seçime kadar çalışma yürütülmesi gerektiğine değindi.

HDP'nin barajı geçmesi için Avrupa'daki oyların çok önemli olduğuna değinen Turgut Öker ise, Avrupa'daki 100 bin oyun İstanbul'da alınan 1 milyon oydan daha değerli olacağını çünkü Avrupa'dan gelen oyların ülke geneline dağıtıldığını vurguladı. Panel soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Öte yandan 24 Haziran seçimleri için Mannheim seçim komisyonun organizasyonu ile Mannheim çarşı merkezi Paradeplatz'da HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek amacıyla stant açıldı. Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı etkinlikte yüzlerce bildiri dağıtıldı.

TORİNO

İtalya'nın Torino şehrinde 24 Haziran seçimlerine dair halk toplantısı düzenlendi. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da katıldığı toplantı, Gruppo Abele kurumunda yapıldı. Toplantıda konuşan Sarıyıldız, faşist bloğu oluşturan AKP/MHP'nin Kürtlere dönük katliamlarını hatırlattı. Kürtlerin büyük bedeller sonucu DAİŞ'i yendiğini belirten Sarıyıldız, DAİŞ'in en büyük destekçisinin Erdoğan olduğunu vurguladı.

ATİNA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılacak olan seçimler için çalışmaların startı verildi. HDP Atina temsilciliği öncülüğünde yapılan çalışmalarda ESP, SYKP, DP ve DHF temsilcileri de yer aldı. Çalışanlarından oluşan gruplar Atina'da yaşayan seçmenlere ulaşmak için ev ev dolaşıyor. Yer yer afiş çalışmalarının yapıldığı Atina'da, halka HDP broşürleri ve Demirtaş'ın Diasporada yaşayan seçmenlere yollamış olduğu mektup iletildi.