Avustralyalı parlamenterden HDP'ye dayanışma mesajı

Avustralyalı Parlamenter Jamie Parker, AKP-MHP iktidarının saldırılarına karşı HDP ile dayanışma mesajı verdi. Parker, işgalci saldırılara da tepki göstererek, "Sorumluluk sahibi herkes bu saldırılara karşı durmalı" dedi.

Avustralya'nın Sydney kentinde DKTF ve KNK, NSW Eyaleti Yeşiller Partisi Jamie Parker ile telekonferans toplantısı yaptı.
Görüşmede, AKP-MHP iktidarının Maxmûr ve Şengal ile HDP'ye dönük soykırımcı, işgalci saldırılarına dair dosyalar sunuldu.

'DEMOKRASİYE, HUKUKA AYKIRI'

Milletvekili Parker, kayyum gasplarına dikkat çekerek, Kürt halkının seçme-seçilme hakkının çiğnenmesine tepki gösterdi, "Demokrasiye, insan haklarına aykırı" vurgusunda bulundu.
HDP'nin 6 milyon oyu olduğunu belirten Parker, "Türk hükümeti derhal bu hukuksuzluğa, kriminalize etme siyasetine son vermeli" dedi, HDP ile dayanışma halinde olacaklarını söyledi.

'MAXMÛR VE KUTSAL TOPRAKLARA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Yeşiller Partisi Jamie Parker, işgalci saldırılara da değinerek, Maxmûr Mülteci Kampı ve Êzidîlerin kutsal topraklarına saldırı kabullenilemez. Halk buraları IŞİD'in katliamlarına direnerek kazandı. Sorumluluk sahibi olan herkes bu saldırılara karşı durmalı" diye konuştu.