Aydar: Annelerin direnişine bakarak duruş alalım

Strasbourg’daki direnişçileri ziyaretinde konuşanAydar, ölüm oruçlarıyla yeni bir safhaya giren tecride karşı direnişin tarihi bir önemde olduğunu vurgularken, halkın ‘tutsak annelerinin direnişini örnek alması’ çağrısı yaptı.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Fransa’nın Strasbourg şehrinde 137 gündür açlık grevinde olan 14 direnişçiyi ziyaret etti. Eylemcilerle kısa bir görüşme imkanı bulan Aydar, tarihi direnişin mutlaka başarıya ulaşacağına olan inancını paylaşırken, Kürt halkından direnen tutsak annelerini örnek almasını istedi.

‘OLDUKÇA BÜYÜK BİR EYLEMDİR’

Kürt Halk Önderi’ne dönük tecride karşı 137 gündür Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde eylemcilerin artık kritik aşamayı geride bıraktıklarını hatırlatan Aydar, “Bu oldukça büyük bir eylemdir” dedi.

‘NEWOZ’A, SEÇİMLERE VE BİRÇOK DİĞER ŞEYE ETKİ ETTİ’

Eyleme cezaevinde bulunduğu sırada öncülük eden Leyla Güven’in 176 gündür, Hewlêr’de Nasır Yağız’ın ise 163 gündür açlık grevinde olduğunu kaydeden Aydar, “Cezaevlerinde 138 günden bu yana, burada ise 137 günden beri açlık grevinde olan arkadaşlar da dahil olmak üzere tüm bu yoldaşlar tarihimizde yeni bir sayfa yazdılar. Bu oldukça önemli bir eylemdir; Newroz’a etki etti, yerel seçimlere etki etti. Birçok şey üzerinde etkili olan bir eylem oldu” diye konuştu.

HALKA ÖLÜM ORUCU KARARINA BAKARAK DURUŞ ALMA ÇAĞRISI

Cezaevlerinde 30 Nisan itibariyle 15 tutsağın ölüm orucuna girdiğini hatırlatan Aydar, “Bu önemli bir karardır. Halkımızın bu durumu iyi görmesi ve ona göre duruş alması gerekiyor” dedi.

Halk olarak binlerce kişinin katıldığı açlık grevlerinin taleplerinin hem içerde hem de dış dünyada daha da görünür olması ve sorunun çözümü için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Zübeyir Aydar, “Taleplerin kabul ettirilmesi ve böylelikle bu eylemin de başarılı bir biçimde sonuca ulaşması için bu gerekiyor” dedi.

‘ANNELERİN DİRENİŞİNE GÖRE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR’

Açlık grevlerinin taleplerinin daha kısa sürede kabul edilmesi için görevin sorumluluk taşıyan bireylerde olduğuna dikkat çeken Aydar, özellikle tutsak annelerinin direnişinin önemine vurgu yaptı. Aydar, şöyle dedi: “Bugün cezaevleri önünde eylemlerde olan tutsak anneleri, gerçekten de büyük bir direniş sergiliyorlar. Birçok kez insan zinciri oluşturdular, polislerin saldırılarına uğradılar. Herkesin bu annelere bakması ve onlara göre hareket etmesi gerekiyor.”

Aydar, bugüne kadar Kürt Özgürlük Mücadelesi tarihinde çok büyük ve uzun süreli eylemler olduğunu söylerken, bugüne kadar içerde ve dünya kamuoyunda en fazla ses getireninin ise halen süren süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri olduğunu dile getirdi.

Aydar, son olarak halka ve dostlara çağrısını yineleyerek, tecride karşı direnen binlerce eylemcinin taleplerine sahip çıkılmasını istedi.