Aydar ve Ehmedi’den halka mücadeleyi yükseltme çağrısı

Strasbourg’daki açlık grevinden seslenen Heci Ehmedi ve Zübeyir Aydar, açlık grevi direnişlerine destek amaçlı eylemliliklerle mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaptı.

Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplumu Hareketi (KODAR) Yürütme Konseyi üyesi Heci Ehmedi, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve KNK Yürütme Konseyi üyesi Refiq Xefur, Strasbourg’da 63’üncü günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcileriyle görüştüler.

Eylemcilerden Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ile KNK üyesi akademisyen Kardo Bokani tarafından karşılanan Aydar, Ehmedi ve Xefur, açlık grevi direnişinin tarihsel rolüne dikkat çektiler.

EHMEDİ: YENİ BİR TARİH BAŞLATILDI

Burada konuşan KODAR Yürütme Kurulu üyesi Heci Ehmedi, açlık grevi direnişçilerinin Kürt sorununun çözümünde yeni bir tarih başlattıklarını vurguladı. Direnişin tecridi kıracağına olan inançlarını paylaşan Heci Ehmedi, “Bu eylemin başarıya ulaşacağına olan inancımız tamdır; hiçbir şekilde bundan şüphemiz yoktur” diye konuştu.

AYDAR: İLK KEZ BU DENLİ SES GETİRİYOR

Strasbourg’un yanı sıra cezaevleri dahil birçok yerde devam eden açlık grevlerinin büyük bir eylem dalgasını beraberinde getirdiğini söyleyen Zübeyir Aydar ise, eylemin her tarafta büyük ses getirdiğinin altını çizdi. Kürt Özgürlük Hareketi üyelerinin tarihte birçok kez açlık grevi direnişlerine girdiğini hatırlatan Aydar, ilk kez bu denli yankı uyandırıldığına vurgu yaptı.

Açlık grevlerine tüm dünyada verilen desteğe rağmen daha fazla eylemliliklerin gerektiğine dikkat çeken Aydar, “Bu arkadaşlarımızın sesini her yere ulaştırmalıyız. Sokakları; farklı kesimleri harekete geçirmeliyiz. Onların sesini daha fazla yükseltebilir ve bu direniş dalgasını daha da büyütebiliriz” dedi.

HALK BİRLİK HALİNDE TECRİDİ KIRABİLİR

Açlık grevcilerine kötüleşen sağlık durumları nedeniyle endişelenme gibi insani yaklaşımlara da değinen Aydar, açlık grevi eylemcilerine yardım edilmesi için yapılması gerekenin onların amacına ulaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Tecridin sadece Öcalan’ın şahsına yönelik olmadığını yineleyen Aydar, halkın bir olarak Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridi kıracağını sözlerine ekledi.

KOÇ: TECRİT KIRILMADAN KATLİAMLAR DURDURULAMAZ!

Açlık grevi eylemcileri adına konuşan Yüksel Koç ise, eylemlerini farklı kılan şeyin halk tarafından sahiplenilmesi ve kararlaştırılması olduğunu söyledi. Açlık grevlerine her geçen gün yeni katılımların olduğuna dikkat çeken Koç, halkın Öcalan üzerindeki tecridin dört parça Kürdistan’daki halka yönelik katliam ve saldırı anlamına geldiğinin bilincinde olduğunu vurguladı. Koç, tecrit kırılmadan Kürdistan’ın farklı parçalarına yönelik saldırı ve katliamların önünün alınamayacağını söyledi.

Başta Leyla Güven ve Nasır Yağız olmak üzere açlık grevlerindeki eylemcilerin büyük çoğunluğunun artık kritik aşamada olduğunu belirten Yüksel Koç, halkın geç kalmadan daha fazla eylemlilik içinde olması çağrısı yaptı.