Aydemir’i çok sayıda Avrupalı ve Filistinli ziyaret etti

İtalya’nın başkenti Roma’da 27 gündür açlık grevi direnişinde olan Erol Aydemir’i bugün AP eski milletvekili ve başkan yardımcısı Luisa Morgantini ve Filistinli aktivist Manal Tamimi ile AssoPace Palestina derneğinden 4 kişi ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi direnişine 27 gün önce İtalya’dan dahil olan Erol Aydemir’in eylemi sürüyor.

Aydemir’i Avrupa Parlamentosu (AP) başkan eski yardımcısı Luisa Morgantini, Filistinli aktivist Manal Tamimi, AssoPace Palestina derneğinden 4 kişi ziyaret etti.

Morgantini, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Önder Apo İtalya’ya geldiği zaman Kürt davası ile daha aktiftim ve sonra Filistin halkının davasıyla daha fazla ilgilendim. Her ne kadar Kürt halkının davasıyla yakından ilgilenmemiş olsam da uzaktan takip eden ve desteğimi hiçbir zaman esirgemedim. Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırmak için Leyla Güven’in başlattığı açlık grevini destekliyorum ve bunu bir gün açlık grevinde bulunarak da gösterdim” diye konuştu.

Heyet açlık grevindeki Erol Aydemir’e Filistin bayrağını hediye ederek Kürt halkının yanında olduklarını gösterdi.

Aydemir ise heyete, Kürt özgürlük hareketinin bayrağını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterini hediye etti.

Gün içerisinde aynı zamanda Roma sokaklarında açlık grevini desteklemek amacıyla pano dolaştı.