Baden’daki standa eski belediye başkanından ziyaret

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü kapsamında Aargau kantonunda açılan standı ziyaret eden İsviçreli politikacı Geri Müller, Avrupa ülkelerindeki farklı Kürt organizasyonların tümünün bir araya gelip çözüm için mücadele etmesini istedi.

Kürt halkının dostlarının 10 Ekim’de startını verdiği "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesi kapsamında İsviçre'de eylemlilikler sürüyor.  Hamle kapsamında Aargau kantonunun Baden kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) ve Rojbin Kadın Meclisi üyeleri tarafından Baden merkez Tren istasyonu önündeki meydanında bilgilendirme standı kurulup bildiri dağıtıldı.

Baden eski Belediye Başkanı Geri Müller standı ziyaret ederek kısa bir konuşma yaptı.

Müller, şunları belirtti: “Ben Kürtlerin davasını yakından takip ediyorum. Geçmişte dört parça Kurdistanlılarla görüşmeler yaptım ve farklı düşüncelerle karşılaştım. Kürtler davalarında haklılar. Kürtler hiçbir zaman Avrupa devletlerine güvenmemeliler. Çünkü her zaman Kürtleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmışlardır. Kürtlerle dayanışma içerisinde olacağım. Kendim de hep Kürtleri ve İsviçreliler ile bir araya getirip sorunları karşılıklı tartışıp ortak bir çözüm bulmak için çabaladım. Gördüğüm kadarıyla birçok ülkede farklı Kürt organizasyonları var. Bence tüm bu organizasyonların bir araya gelip ortak bir strateji belirlemeleri gerekiyor. En büyük temennim Kürtlerin birlik olup birlikte bir çözüm için mücadele etmeleridir.”