Basel’de işgal ve tecride karşı eylem

İşgalci ve katliamcı Türk ordusunun Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla İsviçre'nin Basel kentinde eylem düzenlendi.

İsviçre Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezleri'nin (CDK-S) çağrısıyla TCŞ ve TEKO-JIN öncülüğünde Bahnhofplatz'taki De-Weitte Park'ında gerçekleştirilen mitingde alana "Bihevre serhildan", "Kürdistan'a statü, Öcalan'a özgürlük" pankartları asılırken halk Öcalan posterleri, PKK, YPG ve YPJ bayrakları taşıdı.

Devrim ve özgürlük şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde CDK İsviçre Eşbaşkanı Ali Şimşek ile Kürt siyasetçi Burhan Karadeniz birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda 4 parça Kürdistan'da Türk devletinin yürüttüğü inkar ve imha saldırılarına karşı Kürt birliğinin sağlanmasına yönelik çağrı yapılırken 21 yıldır Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulamış olduğu tecrit işkencesine dikkat çekildi.

Ortadoğu halklarının özgürlüğünün ancak Öcalan'ın paradigmasının hayata geçirilmesiyle sağlanabileceği dile gelen konuşmalarda "Öcalan'ın özgürlüğü, halkların özgürlüğüdür" denildi. Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.