Basel Kürt Toplum Merkezi'nin yeni yeri açıldı

İsviçre'nin Basel kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin yeni yeri açıldı.

İsviçre'nin Basel kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi, düzenlenen etkinlikle açılışını gerçekleştirdi.

Elsässtrasse 215, 4056 Basel adresindeki yeni yerine taşınan Kürt Toplum Merkezinin açılışına aralarında İsviçreli siyasi parti temsilcileri, Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurumlar, sivil toplum kurumlarının yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Basel kentindeki en büyük göçmen kurumlarından biri olan Kürt Toplum Merkezinin açılışı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.
Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Zeynep Kayra, açılışa katılanlara teşekkür etti, faşizme karşı mücadelenin önemine dikkat çekti.

Sosyal Demokrat Parti (SP) Basel Milletvekili Edibe Gölgeli, İsviçre Federal Parlamento (SP) Milletvekili Mustafa Atıcı, Basel Kanton Başkanı Beat Jeans ile  Sosyal  Demokrat Parti (SP) Basel Milletvekili Mahir Kabakçı, BastA Partisi Eşbaşkanı Sina Deiss de açılışa katıldı.

'BİNLERCE KÜRT VE TÜRKİYELİ'YE HİTAP EDİYOR'

Parlamenterler tarafından açılışa ilişkin yapılan konuşmalarla devam eden etkinlikte, Edibe Gölgeli, Kürt Toplum Merkezi'nin kuruluş aşamasına yönelik şunları söyledi:
"1983 yılının Mayıs ayında Kürdistanlılar ve işçi ailelerinin girişimiyle ilk etapta Gundelistrasse'de 2 göz odadan oluşan Kürt Derneği adıyla kuruluşunu ilan eden Kürt Toplum Merkezi, bugün bünyesinde Basel kentinde sayıları yaklaşık 10 bine yakın Kürdistanlı ve Türkiyeliye hitap etmektedir."

'KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE ZİYARET EDİLECEK'

Gölgeli'nin konuşması sonrası söz alan Mustafa Atıcı da Kürt halkının kurumunu sahiplenme bilinci ile ülke ve diaspora gerçekliği içerisinde bugün özellikle Avrupa siyasetinde  önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Atıcı, bu kazanımların yine de yeterli olmadığına vurgu yaparak özellikle genç kesim kuşaklara ülke bilinciyle eğitimlerine yönelmeleri çağrısında bulundu.

Atıcı, önümüzdeki günlerde Türkiye ve Kürdistan'da  yaşanan faşizme karşı diasporadaki siyasetçiler ve Avrupalı siyasi parti ve sivil toplum kurumları tarafından oluşturulacak olan bir heyetin, hem Türkiye hem de Kürdistan ziyaretleriyle çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Siyasi parti ve kurumların açılışa ilişkin mesajlarıyla devam eden etkinlik, sanatçılar MeDî ve Ozan Emekçi'nin sahne almasının ardından sonlandırıldı.