Basel ve Biel’de işgal protestosu

İşgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye topraklarında sürdürdüğü işgal saldırıları ile sivil halka yönelik gerçekleştirdiği katliamlar İsviçre’nin Basel ve Biel kentlerinde protesto edildi.

BASEL

Basel Rojava Komitesinin çağrısıyla Claraplatz’da bir araya gelen Kürtler ve dostları bir miting yaptı.

“Sizin bombalarınızla, sizin silahlarınızla Türk devleti Rojava’da sivilleri katlediyor” yazılı pankartın açıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırılarıyla sivil halka yönelik gerçekleştirdiği katliamlara karşı başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin Türkiye’ye olan silah satışlarının sonlandırılması istendi.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylemciler sloganlarla yürüyüşe geçti. Dreirosenbrücke’de yapılan konuşmalar sonrası eylem sonlandırıldı.

BIEL

Demokratik Alevi Federasyonu’na (FEDA) bağlı Reya Haq dergahı ile CDK-Biel (Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi) tarafından yapılan çağrı üzerine akşam saat 18.00’de merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve onların dostları burada bir miting yaptı.

Rojava’da Türk devletinin saldırıları sonucu yaşamını yitiren siviller için mumların yakıldığı eylemde “Rojava için ayağa kalk” yazılı pankart ile Türk devleti tarafından 1914’den bugüne Mezopotamya topraklarında yaşayan halklara ve inançlara karşı yürütülen soykırımlara dikkat çekilen dövizler taşındı.

Sık sık Türk devletinin Rojava’daki işgal saldırılarına, sivil katliamlarına ve Avrupa devletlerinin bu işgale yönelik Türk devletine gerek ticari ilişkileri gerekse silah satışlarıyla destek sağlamasına karşı “Avrupa finanse ediyor Türkiye Kürtleri bombalıyor” sloganları atıldı. Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.