Belediye gaspları Almanya'da protesto edilecek

KON-MED, Cumartesi günün Almanya'nın birçok farklı kentinde Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesinin protesto edileceği miting ve yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

AKP-MHP iktidarının HDP'li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerini gasp etmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) yaptığı açıklamada, 24 Ağustos Cuma günü Almanya'nın farklı kentlerinde AKP-MHP işgalini ve Kürt halkına yönelik saldırıları protesto etmek için alanlara çıkacaklarını duyurdu.

Türk devletinin bir yandan Bakur halkına zulüm ettiğine, bir yandan da Rojava ve Başur'daki işgalini genişletmeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, "Türk devleti 1990'lı yıllardan bu yana operasyonlarının kapsamını arttırarak, Kürt halkının tüm kazanımlarını hedefleyen düşman politikasını yürütmektedir.

Kayyum atamaları 30 Ekim 2014 tarihinden beri Kürt halkının Özgürlük Mücadelesi'ni ezme kararının belediyeler üzerinde uygulanmasıdır. Kürdün iradesini tanımama, Kürdün iradesini ezme biçimindeki bu siyasi soykırım saldırısı, Türk devletinin Kürt halkına yönelttiği soykırım saldırısının düşmanca bir parçasıdır. AKP iktidarı tek bir muhalif ses bırakmak istemiyor. Bu politikada da ısrarlıdır. Belediyelere kayyum atama bu politikanın sonucudur. Seçmen iradesini yok sayan, seçilmiş yerel yöneticileri ve kurulları işlevsiz kılan, halkın iradesini tanımayan bu gasp-işgal Kürt halkı için yok hükmündedir" ifadeleri yer aldı.

İNTİKAMCI TUTUM KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMSÜZ HALE GELMESİNE YOL AÇACAKTIR

"Kayyum darbesiyle yapılan bu düşmanca intikamcı tutum, Kürdistan’da mevcut sorunların derinleşmesine, Kürt sorununun iyice çözümsüz hale gelmesine yol açacaktır" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "2016’da da Kürt belediye eş başkanlıkları görevden alındı ve belediyelere el koymak için o zaman da aynı yalan senaryoları oluşturdular. Kürtlerin özgür ve demokratik yaşam taleplerine sahip çıktıkları ve bu taleplerin gerçekleşmesi için demokratik tutum gösterdikleri için Kürdistan'daki belediyelere el konulmuştur.

Halk seçtiği belediye başkanlarına ve belediye meclislerine sahip çıkacaktır. Halk, verdiği oyları yok sayan, iradesini gasp eden bu zihniyete boyun eğmeyecek, kabullenmeyecektir ve sonuna kadar direnecektir. KON-MED olarak, Amed, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerinin iradesine Kürdün düşmanlarını Kayyum olarak atayan AKP-MHP işgalini ve faşist saldırılarını protesto etmek için 24 Ağustos Cumartesi günü Almanya’nın çeşitli merkezlerinde yapılacak yürüyüş ve mitinglere güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."   

Cumartesi günü Almanya'nın faklı kentlerinde yapılacak mitinglerin yer ve saatleri şöyle:


STUTTGART

Lautenschlagerstraße

Saat: 15:30

NÜRNBERG

Jakobsplatz

Saat: 16:00          

MÜNİH

Füssgängerzone Sendliger Straße

Saat: 16:00

FREİBURG

Platz der Alten Synagoge

Saat: 18:00

FRANKFURT

HBF önü

Saat: 16:00

KÖLN (Hergün çadır eylemi)

Dom Meydanı

Saat: 12:00-18:00 arası   

BİELEFELD

HBF önü

Saat: 15:00

DÜSSELDORF (Dost ittifaklarla yürüyüş)

HBF önü              

Saat: 14:00         

AACHEN

DKTM

Saat: 16:00


FED-KURD (Doğu Almanya) Federasyonu

BERLİN

Hermannplatz

Saat:16:00

DRESDEN           

Neumarkt

Saat: 14:00

ERFURT

HBF önü

Saat: 15:00


FED-DEM (Kuzey Almanya) Federasyonu

HANNOVER (AABK ile ortak eylem)

Türk konsolosluğu önü

Saat: 11:00

HANNOVER (Niedersachsen)

Hildesheim Hauptbahnhof

Saat: 13:00

2- Yürüyüş sonrası: Kürt Kültür Festivaline katılım

Am Marienfriedfhof Hildesheim

Saat 14:00

BREMEN-OLDENBURG

Ziegenmarkt (Sielwall)

Saat: 12:00

HAMBURG-KİEL

Sternschanze Bahnhof

Saat: 15:00