Berlin’de ‘İmralı’ya 100 Bin Kart” kampanyası

‘İmralı’ya 100 Bin Kart” kampanyası için bir araya gelen Kürtler, yüzlerce kartpostalı posta kutularına attı. Mezopotamya Cami İmamlarından Davut Övseme, “özgürlüğünü isteyen herkesin bu hamleye katılması gerekiyor” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında” İmralı’ya 100 Bin Kart” kampanyasının startı verildi.

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in (Özgür Kurdistanlılar Meclisi) çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı hapishanesine göndermek üzere kartlar yazarak posta ile gönderdi.

Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için dostlar öncülüğünde başlatılan “Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm“ hamlesi kapsamında “İmralı’ya 100 Bin Kart“ kampanyasının startını verdik. Önder Öcalan özgürleşmediği sürece, ne toplum ne de topraklarımız özgürleşir. Bu nedenle herkesin bu hamleye ve kampanyaya katılması gerekiyor“ dedi.

Mezopotamya Cami İmamı Mele Hasan Özkan ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadan ve fiziki özgürlüğü sağlanmadan özgürlükten bahsedemeyeceklerini yineleyerek, hamleye güçlü katılım sağlanması gerektiğini söyledi.

Mele Davut Övseme ise, “Önderliğimizin özgürlüğü inançların özgürlüğüdür. Önderliğimizin özgürlüğü, Ortadoğu’nun özgürlüğüdür. Bu nedenle özgürlüğünü isteyen, Ortadoğu’nun özgürleşmesini isteyen herkesin bu hamleye katılması gerekiyor. Bundan dolayı yaşasın Önder Apo, yaşasın Kürt halkı diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kampanya kapsamında İmralı’ya yüzlerce karpostal gönderilerek, “Bijî Serok Apo” sloganı atıldı.