Berlin’de Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısına davet

Emek ve Özgürlük İttifakı–Berlin, 14 Mayıs seçimleri öncesi ve sonrasında Berlin’de örgütlenmek için 26 Mart’ta gerçekleştirilecek toplantıya katılım çağrısında bulundu.

Emek ve Özgürlük İttifakı -Berlin 14 Mayıs seçimlerine hazırlık için mevcut iktidardan etkilenen kesimlerin birlikte hareket etmesi amacıyla 26 Mart’ta gerçekleştirilecek olan toplantıya katılım çağrısında bulundu. Berlin’deki Dersim Cemaati’nde saat 14:00’te düzenlenecek toplantı için çağrı yapan Emek ve Özgürlük İttifakı, “artık Türkiye halklarının bu yönetime bir gün daha dayanacak sabrı kalmadı” diyerek birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Açıklamada, “Bildiğiniz gibi 14 Mayıs 2023 seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olacak. AKP-MHP iktidarının ülkeyi içine sürüklediği tek adam rejiminin nelere mal olduğunu hep beraber gördük. Kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırıldığı, her şeye tek başına karar veren tek adam rejimi son olarak ülkemizin kadim şehirlerinde on binlerce insanımızın ölümüne, enkaz altında yardım beklerken can vermelerine neden oldu.

Yolsuzluk, hukuksuzluk ve savaş politikalarında ısrar bu rejimin dayandığı sacayakları oldu. Halk her geçen gün fakirleşir en temel insani ihtiyaçlar dahi lüks sayılırken iktidar kendi yeni zenginlerini yarattı. Toplumun tüm farklı kesimleri baskı altına alınarak yüz binlerce insan cezaevlerine konuldu, on binlercesi ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı. Mahkemeler tek adam diktatörlüğünün emrine girdi. Halk hukuka güvenini tamamen yitirdi. Toplum kutuplaştırıldı, komşular dahi birbiriyle selamı sabahı kesti, iktidar kendisinden olmayan herkesi terörist ilan etti.

Gençliğin umudu, hayalleri, gelecek planları paramparça edildi: Torpil, yalakalık, itaat olmadan hak ettiği yere gelemeyen gençlerimiz geleceklerini yurt dışında aramaya başladı. Tarlamıza, ağacımıza, suyumuza, havamıza, doğamıza el koyup yağmacı ortaklarıyla paylaştılar. Yeşilimizi çaldılar.

Artık Türkiye halklarının bu yönetime bir gün daha dayanacak sabrı kalmadı" denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı-Berlin, seçim çalışmalarını konuşmak üzere demokratik çevreleri toplantıya çağırdı.

 

Tarih : 26.03.2023

Yer : Dersim Cemaati 

Saat : 14.00