Berlin’de iki HPG gerillası anıldı

Eylül ayında Heftanin ve Xakurkê’de Türk devletinin bombardımanları sonucu hayatını kaybeden iki HPG gerillası Roni Pınar (Bülent Efeoğulları) ve Serhat Xwin (Sedat Yalçınkaya) Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

Berlin Şehit Aileleri Kurumunun öncülüğünde gerçekleştirilen ve Özgür Kürdistanlılar Toplum Merkezi’nde (NCKA) yapılan anmaya, gerilla aileleri, Kürt kurum temsilcileri ile dini kurum temsilcileri katıldı.

Anma etkinliği Cumartesi günü saat 16:00’da bir dakikalık saygı duruşunun ardından NCKA Meclisi Eşbaşkanı Nujiyan Günay’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Günay tüm şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, “Bu yoldaşlar ne ilk ne de son şehitlerimiz olacaktır. Biz Erdoğan’ın AKP-MHP’nin bu barbarlığı tek başlarına yapmadıklarını çok iyi biliyoruz. Arkalarında karanlık güçler olmazsa bunu yapamazlar ama herkes bunu çok iyi bilsin ki artık Ortadoğu’da belirleyici aktorlerin başında Kürt halkı gelmektedir ve asla kurbanlık koyun gibi bıçaklarına boynunu uzatmayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Daha sonra şehit aileleri adına bir konuşma yapan Goze Çalkan, “Gençlerimiz açlığın, soğuğun ve ölümün aşığı değillerdi. Onlar özgürlük aşkı uğruna kendilerini feda ettiler. Onlara ve miraslarına sahip çıkalım” dedi.

Şehit amcası Kutbettin Güler, “şehitlerin onurlu tüm Kürdistan halkının şehitleri” olduğunu belirtti. .

Daha sonra Kürt siyasetçi Muharrem Kadir, şehedetin anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Kadir, “tüm kazanımların kahraman Kürdistan şehitlerinin emeği ve kanı üzerinden” elde edildiğini belirterek, “Bu yüzdendir ki düşman en çok gerillaya ve gerilla katılımına saldırmaktadır” dedi. Kadir, bunu tüm yurtsever halkın iyi görmesi ve ona göre tavır belirlemesi gerektiğini söyledi.

Berlin’deki anma etkinliği 12 Ekim’de yapılması planlanan “Uluslararası Komployu kınama ve Önder Apo’ya sahip çıkma” yürüyüşü için katılım çağrısı ile son buldu.