Berlin’de işgal girişimi protesto edildi

Berlin'de Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal hazırlığı protesto edildi.

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik işgal tehditleri Almanya’nın başkenti Berlin’de kitlesel bir miting ve yürüyüşle protesto edildi.
PYD Berlin, Alman dostları ve Özgür Kürdistanlılar Toplum Merkezi’nin organize ettiği miting ve yürüyüşe, Kürdistanlıların yanı sıra aralarında çok sayıda enternasyonalistin de bulunduğu yaklaşık 1500 kişi katıldı.

'BARBARLIĞA SESSİZ KALMAYIN!'

Kürdistanlıların mitingi, Berlin’in merkezi Alexander Platz Meydanı'nda saygı duruşuyla başladı.
Eylemde PYD Berlin adına konuşan Sıleman Haji, "Başta Almanya olmak üzere dünyaya da bu insanlık dışı barbar uygulamalara sessiz kalmamaya çağırıyoruz" dedi.

'ERDOĞAN BAŞINIZA BELA OLACAK' UYARISI

Daha sonra söz alan Kürt Kadın Hareketi üyelerinden Zozan Serhat da şunları kaydetti:
"Rojava’da bir insanlık çözümünü gerçekleştiremeyen güçler, Suriye'yi parça parça Türk devletine ve diğer egemenlere pazarlamaya çalışmaktadırlar. Türk devleti de Osmanlı barbarlığını Kürtlere yeniden uygulamak istemektedir. Avrupa ülkelerini bir kez daha uyarıyoruz. Kürt halkını yalnız bırakırsanız, DAİŞ’in komutanı ve yoldaşı olan Erdoğan onları yeniden sizlerin başına bela edecektir. Bizler Kürt halkı ve kadınları olarak Erdoğan’a ve zalim yeni Osmanlıcılara Rojava’yı bırakmayacağız. Bir kez daha demokratik konfederalizm çözümüne gelmeye davet ediyoruz."

'KÜRTLERİN YALNIZ BIRAKILMASI UTANÇ VERİCİ'

Alman Sol Parti Milletvekili ve Federal Almanya Parlamentosu Üyesi Pascal Meiser de dünyayı DAİŞ'ten kurtaran Kürt halkının yalnız bırakılmak istenmesinin utanç verici olduğunu ama kendilerinin asla yalnız bırakmayacağını belirtti.
Son olarak enternasyonalist gruplar adına da yapılan konuşmada, Kürt halkının ve Rojava’nın sonuna kadar savunalacağı vurgulandı.
Yürüyüş, ABD ve Fransa elçiliklerinin de bulunduğu ünlü Brandenburger Tor Meydanı’nda son buldu.

'ASLA BAŞARAMAYACAKLAR'

Yürüyüşe Güney Kürdistanlı aydın ve siyasetçilerden Muhammed Emin Pencweni de katılarak bir konuşma yaptı. "TC’nin barbar askerleri ülkemizi, Rojava’mızı kana bulamak istiyor" diyen Pencweni, devamla şunları söyledi:
"Barbar Türk askerleri Rojava’yı işgal etmek için bekliyor. O barbarlar ki Güney Kürdistan’ın da bir bölümünü işgal etmiş durumdadır. Ama Rojava halkı ve dört parça Kürdistan’da yaşayan Kürtler, Rojava’nın yanındadır ve her türlü mücadeleye hazırdır. Asla başamayacaklar."

'PERŞEMBE PARLAMENTO ÖNÜNDEYİZ'

Özgür Kürdistanlılar Topluluğu Meclisi Eşbaşkanı Nujiyan Günay da "Bundan böyle her gün eylemdeyiz. Herkesi Perşembe günü Federal Parlamento önünde saat 16.00 da toplanmaya çağırıyoruz" dedi.