Gençlerden Almanya ve Fransa'da protesto eylemleri-YENİLENDİ

Kürt gençlik hareketleri Almanya ve Fransa'nın bir çok kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talep etmek ve Şengal'i sahiplenmek amacıyla eylemler gerçekleştirdi.

BERLİN

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Xwendekar ên Kurdistan (TEKO-JIN) aktivistleri, KDP ile Irak merkezi hükümeti arasında Şengal'e ilişkin yapılan anlaşmayı Berlin'de protesto etti.

Gençler saat 18:00'de Berlin Hauptbahnhof'un önünde bir araya gelerek, Şengal anlaşması ve son gelişmeler hakkında bir bildiri okudu.

Okunan bildiride Türk devletinin de bu anlaşmanın bir parçası olduğu belirtilirken, KDP ve Türk devleti arasındaki işbirliğine tepki gösterildi.

Herkesi Şengal'i savunmaya çağıran gençler, eylemlerini "Bijî berxwedana Şengalê" sloganı ile bitirdi.

BİELEFELD

Almanya'nın Bielefeld kentinin en yüksek tepesi Sparenburg'da bulunan Sanat Merkezi Kunsthalle ve Marktplatz'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir ışıklı gösteri gerçekleşti. 

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim kentinde TCŞ’li gençler tarafından bir ışıklı gösteri düzenlendi.

Hava karardıktan sonra yapılan gösteride, Mannheim’daki birçok noktaya Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimleri yansıtıldı.

Gösteri sırasında çevredeki meraklı insanları da bilgilendiren gençler, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerine kesintisiz devam edeceklerini belirttiler.

MARIGNANE

Kürt gençleri aynı amaçla Fransa'nın güneyindeki Marignane komününde de bir eylem gerçekleştirdi.

“Tecride, İşgale, Faşizme Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem saat 19’da Marignane belediyesi önünde başladı.

Gençler yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resminin olduğu ve üzerinde birçok dilde “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankart açtı.

Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla yürüyen gençler, “Bijî Serok APO”, “Liberté pour Öcalan” ve “Bijî Berxwedana Şengalê” sloganlarını attı.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde de TCŞ'li gençler Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Şengal için bir bir eylem yaptı. Hôtel de Ville önünde bir bildiri okuyan gençler Öcalan üzerinde sürdürülen sistematik işkence ve tecrit ile Şengal'deki duruma ilişkin bilgi verdiler.

“Öcalan’a Özgürlük” ve “Şengal’deki katliamı durdurun” yazılı pankartları açan gençler, açıklama sonrası Cours Victor-Hugo caddesine doğru yürüyüşe başladı.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş, sloganlarla sona erdi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde de gençler bir eylem düzenledi. Saat 18.00'de başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK bayrakları açıldı.

Gençler, sık sık attıkları “Bijî Serok Apo”, “Liberté pour Öcalan” ve “Bijî Berxwedana Şengalê” sloganlarını attı.

Yarım saat süren eylemin sonunda gençler, Kürt Halk Önderi'nın özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerini daha zengin içerikli ve güçlü bir şekilde sürdüreceklerini bildirdi.

MONTPELLIER

Öte yandan Fransa’nın Montpellier’de kentinde “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük zamanıdır” kampanyası çerçevesinde pankart asma eylemleri yapıldı.

Delal Amed Kadın Komünü, öncülüğünde kentin bir çok noktasına pankartlar asıldı.