Berlin'de Mayıs ayı şehitleri anıldı

Berlin'de Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimci önderler için anma etkinliği düzenlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mayıs ayı şehitleri anıldı. Berlin NAV-DEM ve DEST-DAN Berlin Kadın Meclisi tarafından organize edilen anma etkinliği, Mayıs ayı şehitleri şahsında devrim ve özgürlük şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı. NAV-DEM toplantı salonunda yapılan etkinlikte kurumlar adına yapılan konuşmalarda şehitlere bağlılık sözü verildi.

Anma etkinlğinde konuşan Şehit Aileleri Komisyonu temsilcisi Goze Çalkan, Mayıs ayı şehitlerinin tüm Kürdistan'ın şehitleri olduğunu ve onların yolunda yürüyeceklerinin ifade etti.

'ONLARI ANLAMAK İDEALLERİNİ YAŞAMA GEÇİRMEKTİR'

Kürt siyasetçi Muharrem Aral de yaptığı konuşmada; Mayıs ayı şehitleriyle birlikte çalışma yürüttüğünü belirterek şunları söyledi: "Haki Karer Önderliğin oluşturduğu çizgiyi en iyi anlayan ve uygulayandı. Mayıs ayı şehitleri öncü kadrolar ve partinin temellerini atan yoldaşlarımızdı. Denizler, İbrahimler ve parti şehitlerimiz hepimizin şehitleridir."

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına konuşan Seher Yeter, şehitler tarihinin derin ve anlamlı olduğunu belirterek; "Onları anlamak, mücadelenin bir yerinden tutarak yollarından yürümektir. İdeallerini yaşama geçirmektir" diye konuştu.

TJK-E üyesi Nupel Munzur ise, Mayıs ayı şehitlerinin Kürt Özgürlük Hareketi'nin tarihinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti. Anma 'Şehit namirin!' sloganlarıyla sona erdi.