Berlin’de şehitler anıldı

Şehit gerillalar Navdar Serhat ve Sıla Hejar, başkent Berlin'de anıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Çağın Direnişi’nde şehit düşen gerillalar Navdar Serhat (Davut Özsular-13.03.2018) ve Sıla Hejar (Cemile Uçar-20.03.2018), şehadetlerinin 2. yıl dönümünde anıldı.

Berlin Şehit Aileleri Komisyonu tarafından organize edilen ve Navenda Cıvaka Kurdıstaniyen Azad Derneği'de düzenlenen anma etkinliği saygı duruşuyla başladı.

Etkinliğe Şehit Navdar Serhat’ın ailesi de katıldı.

'BU GİDİŞATI KABUL ETMEDİLER'

Açılış konuşmasını yapan Kürt Siyasetçi Zozan Serhat, "Onlar bu gidişatı kabul etmediler, onlar özgür bir ülke ve dünya hedefiyle yola çıktılar. Onlar bu dünya düzeninin ne kadar çürüdüğünü ve insanlığa cevap veremez durumda olduğunu iyi gördüler. Bunu değiştirmek için Kürdistan dağlarına yüreklerini nakşettiler" dedi.

'BAŞIMIZ DİK'

Şehit Serhat’ın babası İbrahim Özsular da şunları söyledi:

"Navdar bizim çocuğumuzdu ama hepimizin şehididir. Hep birlikte onlarla gurur duyuyoruz. Oğlum gittikten sonra kız kardeşi de onu takip etti. Üniversite okumuştu, işi ve ailesi vardı. Bunlara rağmen 5 yaşındaki kızını da bırakarak, 'Baba, Kobanê'de halkımın üzerine bombalar yağarken ben Avrupa'larda yaşayamam’ dedi ve gitti.

Bu gençler bizim onurumuz ve özgürlüğümüz için yaşamlarını feda ettiler. Başımız dik. Bize bu onuru ve gururu yaşatan Reber Apo’ya binlerce selam olsun!"