Berlin'de tecride karşı yürüyüşe polis engeli

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti protesto etmek isteyen Kürtler polisin keyfi engellemesiyle karşılaştı.

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin’in çağrısıyla Alexanderplatz'da bir araya gelen Kurdistanlı, Türkiyeli ve enternasyonalist dayanışmacılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti yürüyüşle protesto etmek istedi. Polisin keyfi yasaklamalarına karşı, yasaklamalara karşı eylem gerçekleşmedi.

Tertip komitesi adına açıklama yapan Nav Berlin Eşbaşkanı Erhan Fırat ve Nav Berlin meclis üyesi İsmail Parmaksız, Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkına uygulanan mutlak tecrit durumunun kabul edilemeyeceğini ifade etti. CPT'nin İmralı’yı ziyaret etmesine rağmen bir rapor sunmadığını Avrupa devletlerinin bu konuda girişimlerde bulunmadığını hatırlatan temsilciler Berlin'de Kürt Halk Önderinin bayraklarına bile tahammül göstermeyen zihniyet ile karşı karşıya olduklarını belirtti. 

Protesto eylemi yapılmamasına rağmen halk "Bijî Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Nabe”, “Es lebe Öcalan" sloganları atarak keyfi uygulamalara karşı direniş gösterdi. 

Alman polisi kitle dağıldığı sırada eylemi takip eden bir gazeteciyi gözaltına aldı. Gazeteci daha sonra serbest bırakıldı.