Berlin’de yüzlerce kişi Abdullah Öcalan için yürüdü

Almanya’nın başkenti Berlin’de uluslararası komployu protesto etmek amacıyla “Dem Dema Azadiye” şiarı ile düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Özgür Kürdistanlılar Meclisi ve Dest-Dan Kadın Meclisi’nin çağrıcısı olduğu yürüyüş ile uluslararası komplo yıldönümünde protesto edildi.

Saat 13:00’da Leopoldplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları kısa açıklamalar yapılarak "Dem Dema Azadiye" şiarı ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe TCŞ, Teko-JIN, PYD, KKP, ATİK, Die Linke Eyalet milletvekili Hakan Taş, CİK Berlin temsilcisi, HBDH ve birçok enternasyonalistin katıldığı yürüyüşte yapılan konuşmalarda Kürt halk Önderi selamlanarak 15 Şubat uluslararası komplo kınandı.

Türk devletinin uluslararası komplonun yıldönümüne çok kısa bir süre kala Medya Savunma Alanları’ndan Garê'ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da boşa çıkarılacağını konuşmalarda dile geldi.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê”, “Biji berxwedana zindana”, “Hoch Die İnternasyonale Solidaritet" sloganları atıldığı yürüyüş Alexanderplatz'da sloganlar eşliğinde yürüyüş sona erdi.