Berlin'deki nöbet eylemi üçüncü gününde

Türkiye cezaevlerinde süresiz dönüşümlü açlık grevi ile dayanışmak amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de başlatılan nöbet eylemi üçüncü gününde devam ediyor.

Berlin’deki nöbet eyleminin üçüncü gününde bir konuşma yapan KNK yürütme üyesi Mecit Haso "Türkiye'de ve Kürdistan 'da arkadaşlarımız açlık grevinde bizler de burada arkadaşlarımıza destek için bir aradayız” dedi.

Haso, “Bir ideoloji etrafında toplanan bizler hayatın her alanında uygulamaya ve ideolojiyi bütün dünyaya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz. Her zaman barıştan yana olan, her alanda barışı savunan Önder Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi hiç bir zaman kabul etmedik etmeyeceğiz” diye ekledi.

Kürtlere geçmişten günümüze devam eden zulüm ve katliamları hatırlatan Haso,

“Bugün Erdoğan rejiminin uyguladığı tecrit ve imha politikalarına karşı her zaman alanlardayız. Buradaki dayanışma nöbet eylemini devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Nöbet eylemine katılan sanatçı Hozan Aydın, siyasi tutsakları selamlayarak, dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

FED KURD adına konuşan Mehtap Erol, milyonlarca insanın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesini istediğini belirterek, “Tecrit son bulana dek alanlarda olacağız” diye konuştu.

Eylemin üçüncü günü halaylar eşliğinde sona erdi. KCDK-E’nin çağrısıyla Berlin’deki Alexanderplatzda 11 Ocak’ta nöbet eylemi başlatılmıştı. Bu eylem beşer günlük dönüşümlü olarak sürdürülecek.