Berlin’den 'Öcalan özgür olana kadar mücadelemiz sürecek' mesajı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle bir grup Kürdistanlının başlattığı açlık grevi eylemi üçüncü güne girdi. ANF’ye konuşan eylemciler “Başkan Apo özgür olana kadar mücadelemiz sürecek" mesajını verdiler.

Berlin’deki Kürdistanlılar da Avrupa’nın birçok merkezinde olduğu gibi, açlık grevi eylemi başlattı. Önceki gün Brandenburg Tor (Brandenburg Kapısı) meydanında yapılan basın açıklamasıyla start alan açlık grevi üçüncü gününde.

Bir grup Kürdistanlının öncülüğünde başlayan ve dün 15 kişiyle devam eden açlık grevinin 10 gün sürmesi bekleniyor. Sadece Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar değil, aynı zamanda Almanya’nın doğusunda bulunan kentlerden de aktivistler açlık grevi eyleminde yerini alıyorlar.

‘BAŞKAN APO ÜZERİNDEKİ İZALASYONU KABUL ETMİYORUZ’

Açlık grevi eylemcilerinin öncülüğünde dün Berlin’in önemli merkezlerinden olan Brandenburg Tor meydanında bir miting gerçekleşti. Eylemciler açtıkları pankart ve dövizlerle eylemlerinin amacına dikkat çektiler. ANF’ye konuşan eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin derhal kaldırılmasını talep ederek, mücadelelerini sonuna kadar sürdürecekleri mesajını verdiler.

Açlık grevi için Kassel’den gelen Meryem Laçin, Leyla Güven’e destek vermek ve Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için eyleme katıldığını belirterek şunları söyledi: “Başkan Apo üzerindeki izolasyonu asla kabul etmiyoruz. Her türlü eylemlerle Başkan Apo özgürleşene kadar eylemlerimiz sürecek. Amacımıza ulaşana kadar bu eylemi sürdüreceğiz.”

Direnişin olduğu yerde muhakkak bir sonucun elde edileceğini ifade eden Kürt kadın aktivist Laçin “Halkımızın hiçbir statüsü yoktur. Hiç kimsenin başkasının hakkını elinden alma hakkı yoktur. Halkımıza hiçbir hak tanımayan yasaları ve devletleri tanımıyoruz. Biz de sonuna kadar direneceğiz, çünkü direniş başarıyı getirir” diye konuştu.

Halle kentinden eyleme destek veren Kadriye isimli Kürdistanlı ise dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek şu görüşleri dile getirdi: “Bütün anneler gibi ben de öncelikle barıştan yana olduğumuzu söylüyorum. Bu savaşın sonunda da muhakkak barış ve çözüm gelecektir. ABD’nin kararını da protesto ediyoruz.”

Yine Halle’den eyleme katılmak için Berlin’e gelen aktivistlerden Ahmet Şaylemez de Leyla Güven’in başlattığı eylemin anlamlı olduğunu belirterek şu çağrıyı yaptı: “Kendisine demokrat diyen ve özgürlükten yana olan herkes bu eyleme destek vermeli ve katılmalı.” Leipzig kentinden gelen eylemci Menderes Ertürk de benzer bir çağrıyı yaparak, sonuna kadar Güven’in yanında olduklarını ve Öcalan’ın özgürlüğüne kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

EYLEMCİLERİN ÖNCÜLÜĞÜNDE MİTİNG

Bu arada eylemciler dün Berlin’de bulunan her iki Kürt camisini ziyaret ederek, açlık grevi için destek istediler. Meleler de hutbelerinde açlık grevi eylemine yer vererek bunun bir zaruretten kaynaklandığını ve mutlaka desteklenmesinin gerekliliğini vurguladılar.

Açlık grevini Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in Berlin’deki derneğinde sürdüren eylemcilerin öncülüğünde bugün saat 12.00-14.30 sularında Brandenburg Tor meydanında bir miting gerçekleştirecek. Eylemciler daha sonra saat 15.00’te NAV-DEM derneğindeki şehit anmasına katılacak.