Berlin'deki nöbet eylemi 5. gününde

Berlin’de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen süresiz-dönüşümlü açlık grevini sahiplenmek amacıyla düzenlenen oturma eylemi 5’inci gününde.

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım" şiarıyla nöbet eylemi 5’inci gününde devam ediyor.

‘MÜCADELEMİZ TECRİT KALKANA KADAR SÜRECEK’

Eylemde Êzidî Kadın Meclisi adına Nure Alkış Alkış bir konuşma yaptı.

“15 Ocak 2020 tarihinde Şengal Direniş Birliği öncülerinden Zerdeşt Şingali şahadet günü olmasından dolayı saygı ile anıyoruz” diyen Alkış, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin bir an evvel kaldırılması için mücadelenin sürdüğünü belirtti ve zindan direnişçilerini selamladı.

DR. BRAUNS: ERDOĞAN REJİMİ MÜCADELE İLE SONLANIR

Kürdistan Dayanışma Komitesi adına ise Dr. Nick Brauns bir konuşma yaptı.

"Bugün burada 102 yıl önce katledilen Rosa Luxenburg'u devrimci selamlarımızla selamlıyor anıyoruz. Sayın Öcalan'a uygulanan tecridin hiçbir ülkede olmadığını avukatları ve ailesi ile görüşmelerinin engellenmesini kabul etmiyoruz” diyen Dr. Brauns, HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın hukuksuz bir şekilde rehin tutulmasını ve Erdoğan rejiminin hukuksuz bir şekilde rehin olarak alıkoymasını mücadele ederek sonlandırılacağını da sözlerine ekledi.

Dr. Brauns, “Türkiye'de cezaevlerinde açlık grevine giren arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu buradan onlar için dayanışma nöbetleri gerçekleştirdiğimizi, mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyorum” dedi.

HACO: İDEOLOJİLERİ ÖZGÜR…

Eylemde PYD adına konuşan Süleyman Haco da şunları belirtti: “Buradan zulmün karşısında duran faşizmi yıkacak olan özgürlük savaşçılarını selamlıyoruz. Türkiye cezaevlerindeki açlık grevinde olan arkadaşlarımızı selamlıyoruz, dünya lideri Başka Apo'yu selamlıyoruz.”

Tutsakların iradesinin faşist rejim tarafından kırılamayacağını da söyleyen Haco, fiziki olarak tutsak olmaları fikirlerinin ve ideolojilerinin büyüklüğü ve özgürlüğünden olduğunu belirtti. Haco da açlık grevindeki tutsakları selamladı.

Antifaşist Gençlik aktivistlerinin de mesaj verdiği eylem bugün sonra erdi. Pazartesi günü 2. grup nöbet eylemini devralacak.