Berlin Paris şehitlerini andı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine Cansız (Sara), Leyla Şaylemez (Ronahi), Fidan Doğan (Rojbin) 23 Aralık 2022 tarihinde Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mîr Perwer için anma etkinliği düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapılan anma Dest Dan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşti. Anma Paris Katliamlarında yaşamını yitirenler şahsında tüm Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.


Etkinlikte Şehit Aileleri Komisyonu adına Goze Dayê bir konuşma yaparak “Sakine Cansız arkadaş mücadelenin tohumlarını atan bir kadın olarak bugün bize büyük bir miras bırakmıştır. Her bir şehidimiz özgürlük için canını vermiştir. Önderliğimiz ve Kürdistan özgürleşene kadar bu mücadeleye bağlı kalacağız” dedi.



TJK-E adına söz alan Asmin Engin ise Paris Şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başladı. 11 yıl önce yaşanan katliamın amacının uluslararası komplocu güçlerinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı yeni bir sürece müdahale yapmak olduğunu dile getiren Asmin Engin, “Önderlik Sakine arkadaşın şehadetinden sonra bunu Dersim katliamının birer devamı olduğunu değerlendirmesini yapmıştı. Kürt sorununun çözümünü istemeyen komplocu güçler bugün tecridi daha da derinleştirerek bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna karşılık yeni başlayan hemleye daha güçlü sahiplenmemiz gerekiyor” dedi.

Ardından Paris şehitleri üzerine yazılan bir şiir okundu, şehitlerin hayatını konu alan bir sinevizyon gösterildi ve müzik dinletisi ile anma sona erdi.