Berlin ve Londra’da Güven için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 77 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in direnişine dikkat çekmek amacıyla Berlin ve Londra’da eylem yapıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin ile İngiltere’nin başkenti Londra’da 77 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in sağlık durumunun ölüm sınırına gelmesine rağmen taleplerinin yerine getirilmemesi protesto edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Leyla Güven'in ölüm sınırında devam eden direnişine dikkat çekmek amacıyla yapılan eylemler çeşitli biçimlerde devam ediyor.

DESTDAN Kadın Meclisi öncülüğünde başlatılan hücre eyleminin ikincisi bugün saat 14.00’da Brandenburger Tor Parizer Platz' da yapıldı.

Kalabalık bir grubun yaptğı hücre eylemine çevredeki turistler de yoğun ilgi gösterdi.

Leyla Güven tişörtleri giyen eylemciler, yeşil sarı kırmızı bayraklar açarak açlık grevi direnişine ilişkin dövizler taşıdı.

Bir saat süren eylemin sonunda kadınlar zılgıt çekerek, “Bıji berxwedana Leyla”, “Biji Serok Apo” sloganları attı.

Eylemciler yarın da aynı saat de aynı yerde buluşmak üzere çağrıda yaptıktan sonra dağıldı.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da da Roj kadın Meclisi çağrısı ile parlamento önünde bir eylem yapıldı.

Öcalan’ın 20 yıldır ağırlaştırılmış tecride maruz kaldığı, ailesi ve avukatları ile görüştürülmemesinin protesto edildiği eylemde tecrit koşullarının derhal son bularak serbest bırakılması amacıyla Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekilen eylemde Britanya Parlamentosu’nun tavrı kınandı.

“Sessiz kalmak ölümlere sebep olacak ve halkların direnişini büyütecektir” denilen eylemde Başbakan Theresa May kınandı ve parlamentonun harekete geçmesi istendi.

“Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı eylemde yine İrlandalı devrimci Bobby Sands da anıldı. “Dün Bobby Sands bugün Leyla Güven” sloganlarının da atıldığı eylemde Galler’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan İlhan Şiş’in de posterleri taşındı, eylemine dikkat çekildi. Leyla Güven ve tüm politik tutsakların özgürlüğünün talep edildiği eylemde, direnişçilerin taleplerinin yerine gelmesi gerektiği de belirtildi.