Berlin, Melbourne ve Limasol'da Şengal protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Avustralya’nın Melbourne ve Kıbrıs'ın Limasol kentinde saldırı protesto edildi.

Berlin’de Kürdistanlılar ve dostları, Şengal ve Dersim için bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldı, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırıları kınandı.

Berlin’in en işlek noktalarından birisi olan Alexanderplatz’da saat 14:00’te toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, bayrak ve flamaları ile Türk devletinin uyguladığı faşizmi kınayan ve Kürdistan’daki direnişi sahiplenen pankartlar ve Zeki Şengali, Atakan Mahir ve Roni Munzur’un fotoğraflarıyla yürüyüş yaptı.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı yürüyüşte Ezdi Kadın Meclisi SEJÊ adına yapılan konuşmada Zeki Şengali’nin mücadelesine bağlı kalınacağı, amaçlarının gerçekleştirileceği vurgulandı.

Berlin Kürt Kadın Meclisi DEST-DAN adına yapılan açıklamada ise, “Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi’ne yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. DAİŞ faşizmi eliyle Êzidî halkımıza dönük başlatılan 73. ferman bugün sömürgeci Türk faşizmi eliyle tüm Kürtlere ve dört parça Kürdistan’a yayılarak devam ettirilmek isteniyor. Efrîn işgaliyle başlayıp Güney Kürdistan’ın Bradost alanıyla devam eden ve son olarak Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali ile PKK Yürütme Komitesi ve HPG Komuta Konseyi üyesi Atakan Mahir ve yoldaşlarının şehadetleri hepimize şunu göstermiştir: Her zamankinden fazla Kürdistan’a ve Kürt Özgürlük Hareketine sahip çıkmak zorundayız. Dersim ve Şengal şehitlerine, Şengal ve bir haftadır yakılıp yıkılan Dersim’e sahip çıkmak, hepimizin yurtseverlik ve onur görevidir” denildi.

ALMAN POLİSİNİN DİKTATÖR ERDOĞAN SEVGİSİ

Yürüyüşte moderatörlük yapan Arif Dersim, konuşmasında “Diktatör Erdoğan” ifadesini kullandığı gerekçesiyle Alman polisi tarafından gözaltına alındı.

2 saati aşkın süren yürüyüş Brandenburg Tor’da son buldu.

MELBOURNE

Avustralya’nın Melbourne'de kentinde de Türk devletinin Şengal’e saldırısı bir mitingle protesto edildi.

Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan Victoria Kürdistanlılar Demokratik Toplum Merkezi üyeleri attıkları sloganlarla Türk devletini yaptığı katliamları kınadı.

Kitle, Zeki Şengali'nin posterleri ile YPG flamaları taşıdı.

Burada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Zahir Heriki, KDP ve Amerika hükümetlerini eleştirdi.

Heriki, “KDP ve Amerika hangi çıkarlar karşılığında Mam Zeki’yi kurban verdi?” diye sordu. Heriki, Avustralya kamuoyunu da duyarlı olmaya çağırdı. Eylem sloganlarla sona erdi.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde de Kürdistanlılar, Türk devletinin Şengal’e saldırısını bir eylemle protesto etti.

Limasol’daki Kürt Kültür Merkezinde toplanan Kürtler Türk ordusunun yaptığı suikast sonucu katledilen Êzidî Toplum Koordinasyonu Üyesi ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Şengalî için yürüyüş gerçekleştirerek katliamı protesto etti.

Kürt Halkl Önderi Abdullah Öcalan posterlerinin yanı sıra YBŞ bayraklarının taşındığı yürüyüşte “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Şengalê” sloganları attı.

Yürüyüş yapılan konuşmalarla sona erdi.