Bern ve Basel'de barış heyetinin engellenmesi protesto edildi

İsviçre'nin Bern ve Basel kentlerinde düzenlenen eylemlerde Türk devletinin katliam saldırına destek sunma ısrarını sürdüren KDP yönetimi ile Alman devletinin Güney Kürdistan'a gitmek isteyen 'Barış Heyeti'nin engellenmesi protesto edildi.

Güney Kürdistan'da Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına olan desteğine ısrarla devam eden Güney Kürdistan yönetimine tepki gösteren Kürtler ve dostları İsviçre'nin başkenti Bern'deki KDP temsilciliği önünde bir eylem düzenledi.

Akşam saat 21.00 sularında aralarında İsviçreli alternatif gençlik örgütleri ve Bern Rojava Komitesi aktivisleri KDP temsilciliği önüne gelerek Almanya ve Güney Kürdistan Yönetimi'nin ortaklığıyla Güney Kürdistan'a gitmek isteyen 'Barış Heyeti'nin engellenmesini protesto etti.

Üzerinde “Barış heyetinden açlık grevine başlayan Demir Çelik, Alican Yıldırır, Cemal Demir, Rabia Baldemir ile Mutlu Tatar'ın talepleri bir an önce karşılanmalıdır” ve “Türk ordusu dünyanın gözü önünde Kürt halkına soykırıma hazırlanıyor” yazılı pankartlar taşındı.

BASEL

Basel Rojava Komitesi ile Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Basel Kanton Parlamentosu önünde bir miting düzenlendi.

Güney Kürdistan'a gitmek isteyen heyetin gerek Güney Kürdistan yönetimi ve Alman devleti tarafından engellenmesi protesto edildi.

Eylemde okunan Almanca bildiri sonrası “Barış heyetinin talepleri karşılanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” çağlısıyla eylem sloganlarla sonlandırıldı.