Bielefeld’de zindan direnişi selamlandı

Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edilirken, tecridin kırılması için düzenlenen açlık grevi direnişleri selamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla 27 Kasım 2020’de başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevi direnişini sahiplenme eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Bielefeld kentinde de bir miting ile Kürdistanlılar ve dostları direnişi sahiplendi, tecridi protesto etti.

Merkez Tren İstasyonu önünde düzenlenen eylem saygı duruşu ile başladı.

Bielefeld Demokratik Halk Meclisi ve Tevgera Ciwanên Şoreşger, TEKO-JİN, PYD ve Demokratik Güç Birliği aktivistleri katıldı.

Bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Osman Ergin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Türk devletinin sistematik bir tecrit uyguladığını belirtti ve direnişin süreceğini dile getirdi.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz devam edecek” diyen Ergin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında bütün Türkiye’nin tecrit altında olduğu da belirtti.

Demokrasi ve insan hakları savunucularına da haksızlığa karşı mücadele çağrısında bulunan Ergin, “Cezaevlerinin tüm zor koşulları altında süren 57. gündür devam eden açlık grevleri aynı zamanda insanlık direnişidir. Giderek büyüyen bu direnişe biz de buradan destek veriyor ve onların taleplerinin bizim de taleplerimiz olduğunu belirtiyoruz. Cezaevlerinde süren bu direnişi sürdüren siyasi tutsaklar demokrasi ve özgürlükten yana olan tüm kurumları, siyasetçileri, aydın ve sanatçıları faşizme karşı mücadele etmek için sorumluluğa çağırıyoruz” diye konuştu.

Mitingde ayrıca PYD adına İsa Rojava, Demokratik Güç Birliği’nden İsmail Taş, TCŞ’den Serhed Serhedî birer konuşma yaptı.

Sık sık, “Biji Serok Apo", “Katil Erdoğan", “Tutsaklara özgürlük" sloganlarının atıldığı eylem, yarın Düsseldorf’ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısıyla sona erdi.