Binlerce kişi Türk devletinin işgalini protesto etti

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Avrupa'nın birçok kentinde binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’ndeki Kürt demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Nürnberg Karl-Bröger-Zentrum meydanında binlerce Kürdistanlı ve dostları bir araya geldi. Binlerce kişi YPG-YPJ-QSD bayrakları ile Türk devletinin yaptığı sivil katliamların yer aldığı dövizler taşıyarak "Bijî Berxwedana Rojava", "Terorist Erdoğan", "Katil Erdoğan", "Biji berxwedana QSD" sloganları ile yürüdü. Nürnberg’in merkezi caddelerinde yürüyen binlerce kişi Nürnberg merkezi tren istasyonuna geldiğinde Türk faşistlerin provokasyonu sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı.

Eylemde konuşan PYD Nürnberg Temsilcisi Naime Hasan, Kürt halkının ve dostlarının Türk devletinin soykırım girişimlerine karşı sonuna kadar direneceğini belirterek, "Bizler her gün meydanlarda çıkarak Türk devletini protesto ediyoruz ve her günde meydanlarda olmalıyız. Dünya ve tüm Avrupa Kürtlerin Türk devletinin katliamlarını maruz kaldığını görmelidir. Kürdistan'da Kürt halkına karşı bir vahşet yaşanıyor" dedi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Türkiye’nin Rojava işgal girişimi protesto edilmeye devam edildi. Europa Galerinin önünde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları Saarbrücken’in merkezine bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca çok sayıda bildiri dağıtıldı. Gerçekleştirilen yürüyüşün ardında Saarbrücken merkezinde bir miting düzenledi. Mitingde Saarland Kürt Toplumu Merkezi adına yapılan konuşmada Rojava’ya yapılan saldırının tüm Kürdistan’a yapıldığı ve buna karşı ulusal birliğe ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

KİEL

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Rojava'ya yönelik katliamları Almanya'nın Kiel şehrinde de protesto edildi. Eyleme Kiel Alevi Topluluğu, Kürdistan Solidarität, Anti Faşistler, Die Linke , AGIF, Kurdische Gemeinde, Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava partileri de katıldı. Eylemde Die Linke (Sol Parti) adına konuşan Nicole, Rojava'daki saldırıların Avrupa silahları ile yapıldığına dikkat çekti.

INNSBRUCK

Avusturya'nın Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck'ta Türk devletinin Rojava işgali yapılan yürüyüş ile kınandı. Innsbruck parlamentosu önünde başlayan yürüyüş Annasäule heykeli, Museum Caddesinden ve Tren garı önünden tekrar parlamento önünde bitirildi. Yürüyüş sonunda Innsbruk Demokratik Güçbirliği adına konuşan Azam Amed, Avrupa'nın işgal karşısındaki samimiyetsizliğini ve ABD'nin iki yüzlü davrandığını belirtti.

TRONDHEİM

Norveç’in sahil şeridi Trondheim şehrinde binlerce Kürdistanlı ve Norveçli dostları yaptıkları yürüyüş ile Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti. Eylemde, sık sık, "Terörist Erdoğan", "Türkiye’yi boykot et", "Faşist Türkiye", "Yaşasın Rojava direnişi" sloganları atıldı.