Birçok kentte gençlerden Newroz için meşaleli yürüyüş

Almanya’nın Darmstadt, Heilbronn, Berlin ve Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve St George ve Grigny banliyölerinde Newroz için meşaleli yürüyüşler düzenlendi.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde Kürdistanlılar ve Almanlar Newroz’u meşaleli bir yürüyüş ile kutladı.

Friedenpaltz’da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları kent merkezinde meşaleli bir yürüyüş yaptı.

“Be Serok jîyan nabe", “Ess Liebe Öcalan”, “Bîji Serok Apo”, “Bîji berxwedana Garê" sloganlarının atıldığı meşaleli yürüyüş ile halk yeniden Friedenpalzt’a geldi. Burada Newroz ateşini yakan halk, zılgıt, slogan ve halaylarla Newroz’u kutladı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de meşaleli bir yürüyüş ile Newroz kutlandı.

TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin “Bi rihê Garê Newroz pîroz be” sloganı Gesundbrunnen’dan Leopoldplatz’a kadar meşaleli yürüyüş düzenledi.

Saat 18:00’da Gesundbrunnen’da bir araya gelen halk Newroz’u bir yürüyüş ile karşıladı.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yürüyüşe Navenda Kurdistaniyen Azad (Feie Kurdische Gemeinde - NavBerlin), Dest-Dan Kadın Meclisi ve enternasyonalist gençler de katıldı.

Yürüyüş boyunca “Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan”, “Ji bo azadiya Reber Öcalan Bi Hev Re Serhildan!”, “Öcalan’ın özgürlüğü için ayağa kalkma zamanı geldi”, “Das Feuer von Mazlum Doğan wird uns zum Sieg führen!” ve “Newroz pîroz be” pankartları ile YPJ, YPG, TJK-E, PJAK bayrakları taşındı.

Sık sık “Bijî Newroz”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bijî PKK” ve “Bi can bi xwin em bi tere ee ey Serok” sloganlarını attı.

Yürüyüş Leopoldplatz’da sloganlarla son erdi.

VILLENEUVE-SAİNT GEORGE/GRINY

Fransa’nın başkenti Paris Paris’in Villeneuve St. George ve Grigny banliyölerinde TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri meşaleli yürüyüşle Newroz’u kutladı. 

Paris’te dün gece Covid-19’dan dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle bugün yapılan gençlik yürüyüşüne polisler engel olmaya çalıştı.

Tüm baskılara rağmen yürüyüşlerine büyük bir coşku ile devam eden gençler sık sık “Biji berxwedana İmralîyê”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwadana zîndana” sloganları attı. 

Havai fişekler ve renkli dumanlarla yürüyüşe renk katan gençler, tüm gençleri Newroz için sokaklara davet etti.