Londra ve Brüksel'de tecrit protestosu

Kürtler ve dostları, Londra'daki Birleşik Krallık Parlamentosu'nun önünde, Brüksel'de ise Avrupa Parlamentosu önünde tecridi protesto etti, açlık grevi direnişine dikkat çekti.

LONDRA: Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride karşı devam eden açlık grevi direnişine dikkat çekmek amacıyla, Birleşik Krallık Parlamentosu önünde bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Meclisi ve Göçmen İşçiler Derneği tarafından organize edilen eylemde duyarlılık çağrısında bulunuldu.

'ERDOĞAN BİR DİKTATÖR'

Eylemde üzerinde İngilizce olarak ‘Tecride ve faşizme son, Erdoğan bir diktatör’ yazılı uzun bir pankart açılırken, Öcalan ve açlık grevi direnişçilerinin fotoğrafları taşındı.

'TÜRKİYE'YE BASKI UYGULANMALI'

Parlamento Meydanı'nda kurulan ‘Halk Kürsüsü’ adlı sahnede çok sayıda Kürt dostu ve sol, sosyalist ve kadın kurumu temsilcisi konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapılırken, Birleşik Krallık hükümetinin Türkiye’ye baskı uygulaması istendi. Konuşmalardan sonra meydanda açlık grevi direnişi ile ilgili bildiriler dağıtıldı.

BRÜKSEL: Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamentosu yakınında açlık grevlerini sahiplenmek ve tecridi protesto etmek için bir eylem düzenlendi.

Eylem, Avrupa Parlamentosu karşısındaki Lüksemburg meydanında gerçekleşti.

NAVBEL ve YNK-B öncülüğünde gerçekleşen eylemde, açlık grevlerine dikkat çeken bir pankart açıldı.

Eylemciler Öcalan’a özgürlük talep eden sloganlar atarken, Türk devletinin faşizan saldırılarını kınadı.

NAVBEL adına okunan bir açıklamada başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere Avrupa kurumlarının sessizliğine tepki gösterildi.