BM önünde siyasi tutsaklara özgürlük talebiyle eylem

İsviçre’nin Cenevre kentinde BM önünde siyasi tutsaklara özgürlük talebiyle eylem düzenlendi.

Adil yargılanma istemiyle 5 Şubat'ta başlatmış oldukları açlık grevlerini ölüm orucuna çeviren Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi Av. Ebru Timtik ile Av. Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilerek serbest bırakılmasını ve Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde bir eylem yapıldı.


Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumların bir araya geldiği Cenevre Dayanışma Komitesi öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde siyasi tutsakların adil yargılanma haklarının sağlanarak tutsakların bir an önce serbest bırakılmaları istendi.

Devrim, sosyalizm ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde "Adalet istiyoruz" yazılı pankart taşındı.

Eylemciler ölüm orucunun 324'üncü gününde yaşamını yitiren İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 288'inci gününde yaşamını yitiren Helin Bölek ile ölüm orucunu sürdüren avukatlar Ebru Timtik'le Aytaç Ünsal'ın fotoğraflarını taşıdı.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar nezdinde tüm siyasi rehinelerin adil yargılanması gerektiğini belirterek "Faşist AKP-MHP-Erdoğan rejimi İmralı tecrit işkencesini yaptığı tüm hak ihlalleriyle bugün Türkiye'de ki tüm cezaevlerine taşımıştır" diye konuştu.

Cenevre Dayanışma Komitesi adına yapılan konuşma ve Fransızca bildirilerin okunmasıyla devam eden eylem "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehid namırın" sloganlarıyla sona erdi.