BM önünde eylem sürüyor: Önderliğimizi özgürleştireceğiz!

BM önünde "Dem Dema Azadiyê ye" hamlesini sahiplenen Kürdistanlıların eylemi sürüyor. Eylemde "Önderliğimizi özgürleştireceğiz" mesajı verildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 25 Ocak'ta başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Kürdistanlılar her çarşamba BM önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Kürdistanlılar bugün de taleplerini dile getirmek ve BM'ye görev ve sorumluluklarını hatırlatmak için sabahın erken saatlerinde BM önünde bir araya geldi.

Bu hafta düzenlenen eylem 11 Kasım günü Rojava’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen Kürt devrimci Anter Dersim (Kazım Ergun) ile 28 Kasım günü İsviçre'nin Luzern kentinde kansere yenik düşen PKK'li Mehmet Doymaz şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

'ŞEHİTLERİMİZİN ÖZLEMİNE CEVAP OLACAĞIZ'

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, Anter Dersim ve Mehmet Doymaz'ı anarak başladığı konuşmasında, "PKK  şehitler partisidir. Biz şehitlerimizin mücadelesini sahiplenmekle sorumluyuz. Şehitlerimizin özlemleri olan Önder Öcalan'ın ve Kürdistan'ın özgürleştirilmesini hedefleyen 'Dem Dema Azadiyê ye, Azadiya Rêber Apo Azadiya me ye' hamlesini zafere taşıyarak şehitlerimizin özlemlerine cevap olacağız' diye konuştu.

'GERİLLANIN DİRENİŞİ KAZANACAK'

Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Kürt halkının Önderliğine yönelen tecrit işkencesi, Kürt halkına yönelen kimyasal silahlarla soykırım saldırıları ve Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı BM suskun. BM'nin bu saldırılara ortaklığını kabul etmeyeceğiz. Biz şehitlerimizin anılarına sahip çıkarak, taleplerimizi bulunduğumuz her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın; Medya Savunma Alanlarında gerillaların direnişi kazanacak, Önderliğimizi ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz. Bu bizim şehitlerimize sözümüzdür."

PKK'nin kuruluşunun 43'üncü yılı kutlamaları kapsamında 4 Aralık'ta Luzern kentinde yapılacak olan merkezi kutlama etkinliğine katılım çağrısının ardından Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.