BM önünde işgale karşı oturma eylemi

Cenevre’de bulunan BM önünde oturma eylemi başlatan Kürdistanlılar, gaz maskeleri ve beyaz önlükleriyle Türk devletinin insanlık dışı suçlarına dikkat çekti.

İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde Türk devletinin işgal saldırılarına karşı oturma eylemi başlatıldı.

Sabahın erken saatlerinde direniş çadırı açarak eylem başlatan Kürdistanlılar, gün boyunca Türk devleti ile ortağı KDP'nin ve destekçileri NATO'nun katliamcı yüzünü teşhir etti. 

Yapılan Fransızca açıklamalarla BM'nin Türk devletiyle ortaklığını sonlandırılması istendi.  

Gün sonunda eylemciler arasından bir grup gaz maskeleri takarak ve beyaz önlükler giyerek BM ana kapısı önünde yaptığı eylemle, işgalci devletin zehirli gaz kullanımına dikkat çekti.

Kanton polisinin kimlik kontrolü yapmak istemesi karşısında kitle direnişe geçerek engelledi.

Eyleme Basel’den katılan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) üyesi Gülten Yavuz, Türk devletinin insanlık dışı saldırıları karşısında Kürt halkıyla ve Medya Savunma Alanlarında direnen gerillalarla dayanışmayı yükseltme zamanı olduğunu kaydetti.

Zürih'ten gelen Şehnaz Kaya ise KDP'nin her dönem ihanet çizgisine sarılarak Kürt halkının kazanımlarını boşa çıkarma çabası içerisine girdiğine dikkat çekerek, “Bulunduğumuz her yerde işgalci Türk devleti ile ortaklarını teşhir etmeyi sürdürecek ve gerilla direnişine sahip çıkacağız" diye konuştu. 

İki şehit babası olan 85 yaşındaki Gazi Ergin de eylemdeydi.

Ergin, Kürt halkı olarak dün olduğu gibi bugün de gerillayla dayanışarak, işgal saldırılarını boşa çıkaracaklarını vurguladı.

Oturma eylemi birinci gününde sona erdi. Yarın sabah yine aynı noktada buluşacak olan eylemcilerin, sivil toplum kurumlarıyla görüşmeleri bekleniyor.