BM önünde tecride karşı oturma eylemi sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridin sonlandırması ve Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talepleriyle Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürdistanlıların her çarşamba düzenlikleri oturma eylemi düzenledi.

Oturma eylemi 9 Haziran 2021 günü faşist T.C. devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda şehit düşen HPG Komutanı Ulaş Dersim (Ulaş Doğan) şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı eylem Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenleri tarafından ziyaret edildi.

Cenevre Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Salih Sağlam, Ulaş Dersim'in mücadele yaşamına ilişkin bir konuşma yaptı.

Sağlam “Ulaş Dersim şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kahramanlarımızın bize teslim ettiği mücadele bayrağını şehitlerimizin anılarına bağlılığımız gereği "Dem dema azadiye ye” hamlesine sahip çıkarak zafere taşıyacağız” dedi.

Güney Kürdistan'a yönelik Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına karşı başta BM olmak üzere Avrupa devletlerinin desteği ve KDP yönetiminin bu saldırılara yönelik işgal güçleriyle olan ortaklılığının kabul edilemez olduğunu söyleyen Sağlam şunları belirtti: “Bugün Kürt halkına, Kürt halkının Önderliğine, Medya Savunma Alanlarına ve Kürt halkının değerlerine topyekûn soykırımı hedefleyen saldırılara karşı bizler bulunduğumuz her yeri direniş mevziisine çevirerek cevap olacağız. Gerek Avrupa devletlerinin işgale olan desteği gerekse KDP yönetiminin düşmanca tutumuna karşı Önderliğimizin ve gerillanın direniş çizgisini sahipleneceğiz.”

“Tecrite, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina!", "Dem dema azadiye ye” hamlesinin sahiplenildiği BM önündeki oturma eylemi 25 Ocak'tan bu yana devam ediyor.