Bordeaux, Toulouse, Marsilya Bielefeld, Hanau ve Stuttgart’ta 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü, Fransa’nın Bordeaux, Marsilya ile Toulouse ve Almanya’nın Bielefeld, Hanau ile Stuttgart kentlerinde de kutlandı.

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Teko-JIN aktivisti gençlerin çağrısıyla Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Kent merkezinde saat 14.00’da bir araya gelen Kürdistanlılar yürüyüş düzenledi.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Liberté pour Öcalan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte halk Abdullah Öcalan’ın siluetinin basılı olduğu tişörtler de giydi.

Abdullah Öcalan flamalarının yanı sıra “Öcalan’a Özgürlük, yalnız değildir” ve “Bi Hev Re Serhildan TCŞ – TekoJIN” yazılı pankart da taşındı.

Yürüyüş ardından DKTM’de bir etkinlik düzenlendi. Kutlama müzik dinletisi ve halaylar ile sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Kadınlar ve gençlerin organize ettiği kutlama kentte bisiklet turu ile başladı. Ardından da halk DKTM’de devam eden kutlamada sinevizyon gösterimi yapıldı. Halayların da çekildiği kutlamada şiirler okundu. Kutlama, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de 4 Nisan kutlandı. DKTM’de yapılan kutlama saat 17.00’da başladı. Kutlamada şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

Bielefeld Halk Meclisi Hatun Doğan yaptığı konuşmada “Önderliğin doğumu Kürt halkının hayatla yeniden buluşması anlamına geliyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride de dikkat çeken Doğan, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için uluslararası kurumları görevini yerine getirmeye çağırdı.

HANAU

Almanya’nın Hanau kentinde Nujin Kadın Meclisi üyeleri 4 Nisan’ı fidan dikerek kutladı.

Yapılan konuşmalarda kadın özgürlük mücadelesinin bu düzeye gelmesinde Abdullah Öcalan’ın rolü ve emeğine dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için örgütlü mücadelenin önemine de vurgu yapıldı. Kutlama sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de akşam saatlerinde Bad Cannstatt merkezi tren istasyonunda bir araya gelen gençler, Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve Kürtçe “Rojbûna te pîroz be Seroke me” yazılı pankart ile yürüyüş yaptı.

Düzenlenen yürüyüş ardından gençler Abdullah Öcalan resmi ve “Rojbûna te pîroz be Seroke me” yazılı pankartı şehrin en işlek caddesindeki köprüye astılar.

Havai fişek de atan gençler eylemlerini “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile bitirdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya bölgesinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaş gününü kutladı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ye, büyük bir PKK bayrağı ve Abdullah posterini asan gençler sık sık “Gençlik Apo’nun fedaisidir”, “Bijî Sêrok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.