Bordeaux, Göteborg ve Lozan'da Türk devleti protestosu

Fransa’nın Bordeaux ile İsveç’in Göteborg ve İsviçre'nin Lozan kentlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin faşist saldırılarını protesto etti.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde CDKB ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısı ile düzenlenen eylemde Türk devletinin HDP’ye yönelik düzenlediği siyasi darbe ve siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde Erdoğan rejiminin Kürtlere dönük saldırıları kınandı.

GÖTEBORG

İsveç'in Göteborg kentinde Demokratik Kürt Toplum Derneği ve Şehit Sema Kadın Komünü, Türk devletinin tutsak ve HDP'lilere yönelik baskı ve saldırılarını protesto etmek için Brunn Parkı'nda bir eylem düzenledi.

Türk ürünleri ve turizminin boykot edilmesini talep eden pankratlar taşıyan eylemciler, Türk devletinin Kürtlere yönelik saldırılarını kınayan sloganlar attı.

LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinde de AKP-MHP faşizminin işgal saldırıları ve HDP'ye yönelik baskılara karşı Kürdistanlılar bir eylem yaptı.

Lozan Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği eylem St. Laurent kilisesi önünde gerçekleştirildi.

Sık sık Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarına karşı sloganların atıldığı eylemde DKTM adına yapılan konuşmalarda "Kürt halkına bugün Türk devleti tarafından baskı ve katliam politikaları uygulanmakta. Gerek Kuzey Suriye ve Rojava gerekse Türkiye ve Kürdistan'da Kürt halkı faşizme karşı mücadele etmektedir. Bu mücadele insanlık mücadelesidir" denildi.

Fransızca bildirilerin okunmasının ardından eylem sonlandırıldı.