Stuttgart, Bremen ve Evry’de işgalci Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Stuttgart, Bremen şehri ve Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Almanya’nın Bremen kentinde Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve Defend Kurdistan aktivistleri, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Rojava ile dayanışma çağrısının yapıldığı eylemde “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Hoch die internationale Solidaritat” sloganları atıldı.


Leibnitzplatz’da TCŞ ve Defend Kurdistan çağrısıyla bir araya gelen gençler kentin en işlek meydanı olan Domsheide üzerinden Hauptbahnhof’un önüne kadar yürüdü. Rojava’da Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşenler anısına yapılan saygı duruşu sonrası gençler yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte yapılan açıklamada Türk devletinin Almanya başta olmak üzere NATO üyesi ülkelerden edindiği silahlarla Rojava’ya saldırdığı, bu nedenle silah sarışının sonlandırılması istendi. Alman devletinin Türkiye ile olan ilişkilerini sonlandırmasınlar istendiği açıklama “Şehid Namirin” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla son buldu.

STUTTGART


Almanya'nın Stuttgart şehrinde de gerçekleştirilen bir eylem ile Rojava'ya yönelik saldırılar protesto edildi. 

Kurdistanlılar ve dostlarının katıldığı etkinlikte TCŞ ve Defend Kurdistan aktivisleri de yer aldı. 

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde konuşan Stuttgart Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Mesut Dağhan, saldırıları kınadı ve Türk devletinin Kürt düşmanlığı ve katliamı üzerinden kendini var ettiğini söyledi. 

Eylem “Bijî Serok Apo”, "Biji Berxwedana Rojava",“Diktatör,  Katil Erdoğan” ve “Almanya teröristleri finanse ediyor” sloganlarıyla son buldu.

EVRY


İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik hava saldırıları bugün Paris’in Evry Banliyösünde protesto edildi.

Eylem sivil alanların bombalaması neticesinde yaşamını yitirenler şahsında Kurdistan devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Eylemde Demokratik Kürt Kültür Derneği yöneticisi Adil Amed tarafından yapılan açıklamada , Türk devletinin varlığını Kürt soykırımına dayandırdığını, Kürt düşmanlığı ,nefreti ve katliamı üzerinden kendisini var ettiğini belirtti. Amed, "Kurtların bile yaşayamayacağı Kürdistanın en tepe noktalarında Türk askerinin ne işi var? Güney Kürdistan KDP ihanet şebekesi tarafından Türk devletine peşkeş çekilmiştir. Kürt Ulusal Demokratik Birliğinin önümdeki tek engel KDP nin kendisidir . Bu katliamcı ve soykırımcı Türk devletinin bölgesel etkinliği ve Kürtlete yönelik cinayetlerinin de ortağı KDP’dir” dedi. 

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.