Britanyalı emekçiler, Öcalan’a özgürlük çağrısı yapacak

Britanya Emek Hareketi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Tolpuddle Şehitler Festivali’nin bu yıl ana teması Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olacak.

Britanya Emek Hareketi sendikal örgütlenmenin başladığı yer olan Tolpuddle kasabasında her yıl düzenli olarak festival organize ediyor. Britanya’da örgütlü tüm sendikalarının katıldığı festivalde üç gün boyunca paneller, konserler, tartışma platformları, sergiler, yürüyüşler ve benzeri çok sayıda etkinlik yapılıyor. Bu yıl festival aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Kampanyası'na ev sahipliği yapacak, bu nedenle festivalin 21 Temmuz Pazar günkü programına çok sayıda Kürdün de katılması bekleniyor.

KATILIM ÇAĞRISI

Londra Kürt Halk Meclisi ve Britanya Kürt Halk Meclisi, festivale kitlesel katılım için bir süredir yoğun bir çalışma yürütülüyor. Britanya genelinde örgütlü Kürt Halk Meclisleri tarafından yapılan ortak açıklamada, festivale katılım çağrısı yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Britanya’da örgütlü sendikalar öncülüğünde yürütülen ‘Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’ her gün biraz daha büyüyerek devam ediyor. Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Britanyalı emekçiler tarafından bu düzeyde sahiplenilmesini ve özgürlüğü için mücadele verilmesini çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Yaklaşık 6 milyon emekçiyi temsil eden bu sendikaların yürüttüğü mücadele Kürt halkına yönelik yürütülen kriminalize çalışmalarını boşa çıkarmak ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini geniş kesimlere ulaştırmak adına tarihi önemdedir.

Bu sendikaların her yıl düzenli olarak organize ettiği Tolpuddle şehitleri Festivalinde Öcalan’a Özgürlük çağrısı yapılacak. Biz Kürt halkı da o gün orda hazır olacağız ve Britanyalı emekçilerin bu çığlığına ortak olup büyüteceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Biz kitlesel olarak 21 Temmuz Pazar günkü programa katılacağız. Farklı bölgelerden otobüsler kalkacak. Her arkadaş kendi arabasıyla da gelebilir. Biz tüm yurtsever halkımızın mutlaka bu festivale güçlü katılım sağlaması çağrısını yapıyoruz.’’

ADRES

Festivale ilişkin bilgiler ise şöyle:

"Tarih: 21 Temmuz-Pazar

Başlama saati: Sabah saat 09:00

Adres: Topuddle Martyrs Museum

Dorchester road, Tolpuddle Dorset

DT2 7EH."

Ayrıca, Pazar günü sabah 07.00'da Haringey’de bulunan Kürt Toplum Merkezi, Croydon’da TFC önünden ve Newport kentinden de KCC önünde otobüsler kalkacak.