Brüksel'de faşizme karşı HDP gecesi

Brüksel'de seçimlere ilişkin düzenlenen etkinlikte, halkın HDP için sandığa giderek iradesine sahip çıkacağı ve AKP-MHP faşizminin durdurulacağı mesajı verildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, NAV-BEL ve HDP Dayanışma Platformu'nun organize ettiği bir gece düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

Etkinlikte HDP Temsilcisi Filiz Koçali, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Aleviler Federasyonu Fatma Binici ve Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman konuşma yaptı.

'TÜRKİYE ZORDA, HDP KİLİT ROLDE'

Kürdistan devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından konuşan Koçali, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, HDP'nin ise kilit rolde olduğunu belirtti. Koçali, halkı, mutlaka sandığa giderek iradelerine sahip çıkmaya çağırdı.

'FAŞİZMİ DURDURMAK İÇİN...'

Hezer de Mayıs Şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, inkarcı zihniyete karşı kadınların, inanç çevrelerinin, işçi ve emekçilerin HDP'de buluştuğunu vurguladı. "Şehitlerin bayrağını yere düşürmediğimiz için bizden korkuyorlar" diyen Hezer, "Faşizmin kabusu biziz. Faşizmi durdurmak için Avrupa sokaklarında da olalım" diye ekledi.

Binici ve Kocaman'ın konuşmalarının ardından Seyda Perinçek, Özlem Bağlayan, Mustafa Aydın müzik dinletisi sundu.