Brüksel’de işgal saldırıları ve ABD-NATO protesto edildi

Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü savaş ve ABD ve NATO’nun politikaları Belçika’nın başkenti Brüksel’deki ABD Büyükelçiliğinin önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Belçika Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-BEL)’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından desteklenen eylem saat 11’de başladı. 


“NATO-ABD Kürdistan’dan elinizi çekin”, “Faşist Türk devletinin Kürdistan’daki Barbar İşgaline Son” pankartlarının açıldığı eylemde protestocular Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları, Rojava ve TJK-E bayrakları taşıdı. 
PKK’nin öncü kadrolarından Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın yakalanması için ABD’nin ödül koymasının da protesto edildiği eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Avaşin, Zap ve Metina alanlarına yönelik işgali de kınandı.  
Eylemde Nav-Bel adına bir konuşma yapan Davut Keskin, Türk işgal saldırılarına karşı gerilla direnişine dikkat çekerek Batılı ülkeler ve ABD’nin buna karşı sessizliğini de kınadı. 
Savaşa Hayır Örgütünden de bir temsilci yaptığı konuşmada ABD ve NATO’nun ortak olduğu suçların ekonomik ve jeopolitik çıkarlarına göre şekillendiği ve sadece Kürdistan’ı değil aynı zamanda tüm Ortadoğu’yu hatta Doğu Avrupa’yı etkilediğini belirterek Kürtlerle dayanışma mesajını iletti. 
Filipinler Glenise örgütünden de bir temsilci Zap Avaşin ve Metina alanlarına yapılan Türk işgal saldırılarını kınadı. 
Eylemde Demokratik Güç Birliği, Almanya Kürt Kadın hareketi ve HDBH adına da temsilciler birer konuşma yaptı. 
Sık sık “Biji Serok Apo”, “Viva Öcalan” sloganlarının atıldığı eylem 13’te sona erdi.