Brüksel, Rennes ve Bordeaux’da Mayıs ayı şehitleri anıldı

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Fransa’nın Rennes ve Bordeaux kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Avrupa genelinde Mayıs ayı şehitlerini anma etkinlikleri devam ediyor. Belçika’nın başkenti Brüksel ile Fransa’nın Rennes ve Bordeaux kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Demokratik Güç Birliği’nin organizesi ile Mayıs ayı şehitleri ile Savaş Maraş (Mehmet Soysüren) ve Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) da anıldı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da anmaya katılarak bir konuşma yaptı.

Mayıs ayında büyük devrimcilerin şehit verildiğini söyleyen Kartal, “Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Ferhat Kurtay ve daha nice şehit verdik. Mücadelelerine sahip çıkmalıyız” dedi.

Anmada konuşan siyasetçi Ziya Ulusoy ise Türkiye halklarının birlikte mücadele etmesi sonucunda devrimin olacağını belirtti.

Partizan adına konuşan Abbas Yoldaş ise Türkiye’de halkların iktidarının kurulacağını söyledi.

Şehit Aileleri Komitesi’nden Sultan Ana ise şehitlere sahip çıkmak gerektiğini söyleyerek, bir şiir ile konuşmasını sonlandırdı.

Şehit Savaş Maraş’ın kız kardeşi Arife Soysüren de “Benim kardeşim özgürlüğü seçti. Bu yolda artık bizler yürüyeceğiz” dedi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada şehitlik ve şahadet gerçekliğine karşı sorumlulukların halk olarak yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

Sinevizyon gösterimi ardından anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

BORDEAUX

Anma, Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Mayıs Ayı Şehitlerine ilişkin bir sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada yapılan konuşmalarda şehitlerin mücadelesine olan bağlılık ve bu mücadelenin her alanda yürütüleceği dile geldi.

Anma “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.