Brüksel ve Nürnberg’de uluslararası komplo protesto edildi

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen eylemlerle uluslararası komplo protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo, Belçika’nın başkenti Brüksel ile Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Porte de Namur’de düzenlenen eylemde uluslararası komplo protesto edildi.

Kongra-Gel adına Eşbaşkan Remzi Kartal, Belçika Kürt Kadın Hareketi adına ve KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı adına Medya Rojava’nın yaptığı konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplo Nürnberg'de protesto edilirken, Abdullah Öcalan'ın savunmaları ve eserleri halka dağıtıldı.

Nürnberg Medya Halk Evi tarafından Hallplatz’da düzenlenen eyleme Kürdistan Topluluklar Federasyonu Eşbaşkanı Sait Öztürk, Almanya Sol Grup IL, Partizan, AGİF, SYKP, MVH, Gazeteci Kerem Schamberg'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğüne ilişkin pankartlar açıldı ve dövizler taşındı.

Hallplatz’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın savunmaları, eserleri ve broşürlerin yer aldığı kitap stantları da kuruldu. Eylem boyunca Kürdistanlılar ve Alman dostları bilgilendirmede bulunarak, Abdullah Öcalan'ın savunmaları, eserleri ve broşürlerini halka dağıttı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın eserlerine yoğun ilgi gösterilirken, eylemde yapılan konuşmalarda 15 Şubat uluslararası komplosu kınandı.