‘Bugün afişini asmayı unutma’

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin tutsağa dikkat çekmek için bugün Almanya çapında afiş asma kampanyası başlıyor. Kampanyanın organizatörleri duyarlı bütün kesimlere “afişini asmayı unutma” çağrısı yaptı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan, Türkiye ile Kuzey Kürdistan’daki cezaevleriyle dünyanın birçok merkezinde birçok aktivistin katılımıyla devam açlık grevi eylemlerine Almanya’dan destek kampanyalarına bir yenisi ekleniyor.

Bugün Almanya çapında start alacak “Tecride karşı 7 bin” isimli kampanyada afişler asılarak cezaevlerinde açlık grevi eylemini sürdüren 7 bin bin tutsağın taleplerine dikkat çekilecek. “Sessizliği kıralım” ve “Zindanların sesini duyun” gibi sloganların yer alacağı afişlerin meydan sokak ve kamusal alanların yanı sıra araçlara, bisikletlere, balkonlara ve ağaçlara asılması bekleniyor.

Feminist hareket “Birlikte Mücadele edelim” ve Kürdistan’daki savaşa dikkat çekmen uzun bir süredir çalışmalarda bulunan “Tatort Kurdistan” (Olay Yeri Kürdistan) tarafından organize edilen kampanyada “Direnişin sesini duyduk ve bizler de bunu yaymak istiyoruz” mesajı verilecek. Kampanyanın organizatörlerinden Ella Bremer 25 Nisan’ı neden “eylem günü” yaptıklarını ve afiş asarak neyi amaçladıklarını ANF’ye anlattı.

‘ALMANYA ARTIK AÇLIK GREVİNDEKİ ÇIĞLIĞI DUYSUN’

Son günlerde yoğun çalışarak kampanyanın bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Bremer özellikle Berlin, Hamburg, Hannover, Leipzig, Köln, Frankfurt ve Münih gibi Almanya’nın önde gelen kentlerinde afişlerin asılacağını bildirdi. Kampanyaya isteyen herkesin katılabileceğini vurgulayan Bremer “Açlık grevi eylemcilerinin sesini duyurmak istiyorsan bugün afişini asmayı unutma, neresi olduğu fark etmez, yeter ki insanların görebileceği bir yer olsun” çağrısını yaptı.

Başta 7 bin tutsak olmak üzere Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemcilerinin sesini Alman kamuoyuna ve Berlin yönetimine duyurmak istediklerini belirten Bremer “Almanya’nın artık açlık grevi eylemindeki çığlığı duymasını istiyoruz. Avrupa Birliği’nin en önemli ülkesi Almanya hem en yakın müttefiki olan Türkiye’ye baskı yaparak hem de İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’yi harekete geçirerek İmralı’daki tecridin son bulmasını sağlayabilir” görüşünü dile getirdi.

Afişler asarak açlık grevi eylemcilerinin sesine ses olmaya çalışacaklarını belirten kampanyanın çağrıcılarından Ella Bremer devamla şunları söyledi: “Aylardır insanların bedenlerini açlığa yatırmalarına rağmen Alman kamuoyundan ve hükümetinden ciddi bir tepkinin gelmediğini düşünüyoruz. Bizler de özellikle hükümeti oluşturan partilerin gayet insani olan bu talep için harekete geçilmesi ve eylemcilerin sesinin duyulması için bir sivil itaatsizlik eylemi olan afiş asma eylemini gerçekleştireceğiz.”

Breme son olarak asılan afişlerin fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarında yayınlanmasını veya kendilerine göndermeleri yönünde çağrıda bulundu. İsteyenler fotoğraflarını şu iletişim hatları üzerinden organizatörlere gönderebilir:

Signal / Whatsapp / Telegram: +49 177 138 0767
E-mail: [email protected]
Twitter / Instagram: #7000gegenIsolation