Buldan: 23 Haziran’da demokratik güç birliğine destek vereceğiz

Alman Sol Parti Eşbaşkanı Berndt Riexinger ile görüşen HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul büyük şehir belediye başkanlığı seçimleri için herkesi demokratik güç birliğine destek vermeye çağırdı.

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyetinin Almanya’nın başkenti Berlin’deki temasları sürüyor. Buldan’ın yanı sıra HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP eski Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediyesi eski eş başkanı Leyla İmret ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru’nun da yer aldığı heyet öğleden sonra Sol Parti Genel Merkez binasında Eş Başkanı Berndt Riexinger ile görüştü.

Sıcak bir havada geçen görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Buldan, dün YSK’nin İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararına dikkat çekerek, demokratik güç birliğini destekleyeceklerini bildirdi. Buldan “AKP’nin bir kez daha kaybettirilmesi bizler açısından önemli olacaktır” diye konuştu.

RİEXİNGER: TECRİDE KARŞI VERİLEN MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ

Sol Parti Eş Başkanı Berndt Riexinger ise Erdoğan rejiminin YSK’nin aldığı son kararla birlikte bir kez daha gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, her zaman olduğu gibi şimdi de HDP’nin yanında yer alacaklarını bildirdi. Sol Parti olarak HDP’nin öncülüğündeki demokratik güçleri destekleyeceklerini ifade eden Riexinger “Umarım Erdoğan’ın partisi bir kez kaybeder ve bu Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda önemli bir adım olur” dedi.

HDP ve diğer açlık grevi eylemcilerinin Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve siyasi tutukluların serbest bırakılması için başlattıkları mücadeleyi de desteklediklerini belirten Sol Parti lideri “Bizler asla tutukluların haklarının gasp edilmesi ve izolasyon altında yaşamlarına izin vermemeliyiz” diye konuştu.

Buldan’ın başkanlığındaki heyet bugün sabah saatlerinde ilk olarak Merkel hükümetinin ortağı Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles ile biraraya gelmişti. Federal Meclis’teki Nahles’in bürosunda gerçekleşen görüşmede Türkiye ve Kürdistan’daki son gelişmeler ele alınmıştı.

HDP heyeti şu sıralar Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer’in de bulunduğu bir grup Yeşiller milletvekiliyle bir araya geliyor. Akşam saat 18.00’de NAV-DEM’in Berlin’deki halk toplantısına katılacak HDP heyeti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak, Şiyar Xelil, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’u ziyaret etmesi bekleniyor.